Foto: Ft.dk

Foto: Ft.dk

En ægte socialdemokratisk kulturforståelse og konsistens i ledelsesstilen præger den tidligere borgmesters virke, mener Mette Frederiksen. Jeppe Kofod træder tilbage for at arbejde som lærer på en efterskole.

For blot to dage siden meddelte socialdemokraten Frank Jensen, at han trådte tilbage som Københavns overborgmester og sit partis næstformand. Men nu er den 59-årige politiker tilbage, og det endda i en prestigefuld stilling som landets udenrigsminister.

“Frank har i hele sit politiske liv udvist en ægte socialdemokratisk kulturforståelse, og hans ledelsesstil har været sjældent konsistent. Han har især været opmærksom på yngre, uerfarne kræfter og i sand socialdemokratisk ånd forsøgt at vække disse unge ansatte til at gøre en stor indsats for vores parti,” fortæller statsminister Mette Frederiksen om den uventede udnævnelse.

Kofod er forbillede
“Jeg er naturligvis stolt og glad over den store tillid, som statsministeren har vist mig, og glæder mig til at bruge alt det gode og vigtige, jeg har lært som Københavns overborgmester, i udlandet,” siger Frank Jensen selv om sin nye stilling og peger på tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod som et forbillede.

“Jeppe kom for alvor ind på den politiske scene i 2008, og jeg kunne se med det samme, at her var en mand, der ville gøre meget for Danmark, især hvad angik uddannelsen af vores unge. Mens andre politikere brugte meget tid på at snakke, havde Jeppe en anderledes hands on-tilgang, som jeg beundrer i al dens kompromisløshed. Jeg kan kun håbe på at gøre det lige så godt som han.”

Drengedrøm går i opfyldelse
Jeppe Kofod har efter eget udsagn selv valgt at forlade ikke bare stillingen som udenrigsminister, men også politik i det hele taget. I stedet skal han undervise på en jysk efterskole.

“Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse,” siger Kofod og fortsætter:

“Jobbet som udenrigsminister har selvfølgelig været en stor ære, men jeg erfarede hurtigt, at det er begrænset, hvor meget man kan påvirke andre mennesker, når alles øjne hviler på en. På den måde er offentlighed en forbandelse, som jeg håber på at kunne slippe for nu.”