Foto: Gino Santa Maria, Bigstock

Foto: Gino Santa Maria, Bigstock

Kilder bekræfter over for RokokoPostens fortidskorrespondent, at de efter et tip fra en engel fandt et nyfødt barn i en krybbe i Betlehem. 

En gruppe hyrder, som lå ude på marken og holdt nattevagt over deres hjord, fik sig noget af en forskrækkelse, da Herrens engel sent i nat pludselig stod og strålede tæt på dem.

“Han sagde, at der var blevet født en frelser inde i Betlehem, og at vi skulle lede efter ham i en stald, hvor han var svøbt og lagt i en krybbe,” forklarer Jairus, den ene af hyrderne.

Kollegaen Simeon, der ligesom Jairus lå vagt på marken, tilføjer, at de straks begav sig af sted, men selvfølgelig lod et par stykker blive .

“Vi kunne selvfølgelig ikke drømme om at lade dyrene være ubeskyttede. Det er jo ikke vores egne, og vi er meget pligtopfyldende,” siger han.

Fattig jomfru sad i løn
Til hyrdernes store overraskelse fandt de faktisk et nyfødt barn, præcis som englen havde fortalt. De faldt på knæ og lovpriste barnet, men efterfølgende, fortæller Jairus, blev de i tvivl, om englen tog fejl i, at der er tale om Kristus.

“Hans mor, en fattig jomfru ved navn Maria, fortalte, at hendes forlovede, Josef, ikke var far til barnet. Hun lagde slet ikke skjul på, at de ikke engang var gift. Nu er jeg kun en simpel hyrde, men jeg er ret sikker på, at en konge og frelser ikke er uægte barn af et løsagtigt fruentimmer uden formuende familie,” siger han, men tilføjer, at de trods alt takkede Herren for, at det var sket, som englen havde fortalt dem.

“Det havde ærlig talt været træls at gå hele den lange vej, hvis det bare var en hoax.”

Ikke på stoffer
Bekymrede borgere, der her til morgen hørte hyrderne fortælle om nattens oplevelser, har kontaktet Judæa og omegns politi, som til RokokoPosten fortæller, at man har afhørt de implicerede og desuden undersøgt, om de var påvirkede af alkohol eller euforiserende stoffer.

“De var ikke berusede og heller ikke påvirket af noget, der figurerer på rusmiddellisten. Der var dog spor af noget, som ifølge vores laboratorium kan være spiritus sanctus,” lyder det fra vagthavende.

Barnets moder, Maria, ønsker ikke at udtale sig til RokokoPosten om sin søns påståede frelserstatus. Hun meddeler dog, at hun har gemt hyrdernes ord i sit hjerte.

(Artiklen blev oprindeligt bragt den 24/12 2019)


Forfatterkommentar af Zenia Larsen

Hermed blot et ønske om en rigtig glædelig jul til alle vores læsere, især de af jer, som ikke kan holde jul som planlagt, fordi regeringen er nogle tølpere, og der er noget i luften, der ikke er som rosernes duften og fuglenes fryd.

Hvis du mangler noget at fordrive juledagene med og ikke er bange for kristendom, så tjek serien The Chosen. Den kan ses i appen af samme navn eller på YouTube, ganske gratis. Glædelig jul!