Foto: Ruslan Sitarchuk, Bigstock

40-årige Mads Brenholt har på grund af en kronisk sygdom været isoleret siden første nedlukning. Nu er han så desperat efter adspredelse, at han seriøst overvejer at læse en bog.

Da Danmark lukkede ned på grund af corona den 11. marts 2020, var det ekstra dårlige nyheder for den 40-årige stærkstrømsingeniør Mads Brenholt. Han lider nemlig af en kronisk lungesygdom, hvorfor han har holdt sig isoleret fra familie og venner i et helt år.

Det gik udmærket under første nedlukning, hvor han tegnede abonnement på Netflix og fik set alle de nyeste serier. Om sommeren mødtes han udenfor på god afstand med enkelte venner og familie, men gennem efteråret og vinteren har han været i fuld isolation for at undgå smittefare.

“Hen over efteråret holdt jeg den kørende med at se alle afsnit af Spise med Price. De er sådan set ret sjove. I starten. Men de bliver virkelig anstrengende, når man ser alle sæsonerne ud i ét. Det gjorde jeg,” siger Mads Brenholt og sukker opgivende.

Drukket virkelig meget alkohol
Han har også fordrevet tiden med at drikke mere alkohol end sædvanligt:

“Jeg har deltaget i alle digitale øl- og vinsmagninger, jeg har kunnet finde. Jeg deltog også i en digital whiskysmagning, og jeg kan virkelig ikke lide whisky,” siger Mads Brenholt, mens han viser nogle nyindkøbte flasker Barolo frem, som han impulskøbte online.

Mads Brenholt kan godt læse og er gennem sit arbejde som ingeniør vant til at læse meget avancerede, tekniske tekster på både engelsk og tysk. Men en skønlitterær bog har han ikke læst siden gymnasiet, fortæller han:

“Vi læste Et dukkehjem af Henrik Ibsen. Jeg kan ikke huske, hvad den handlede om, men jeg kan huske, den var virkelig kedelig, og at jeg hellere ville spille Championship Manager på computeren. Så det ville jeg ikke udsætte mig selv for igen.”

Overspringshandler med surdej
De sidste måneder har Mads Brenholt i ren desperation brugt på at lægge kæmpestore puslespil med flere tusinde brikker. Han har plejet en surdej, lavet avancerede perleplader og læst alle nyheder på tekst-tv.

“Jeg overvejer virkelig seriøst at læse en bog nu. En af mine venner har anbefalet mig nogle krimier. Han påstår, de skulle være spændende nok. Jeg tror sgu, jeg gør det. Ja, jeg gør det! Jeg skal bare lige stirre ind i den her væg i halvanden time først,” slutter Mads Brenholt.