Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Som led i udflytningen af statslige arbejdspladser har regeringen besluttet at flytte Folketinget til det sydlige Langeland. Nyheden vækker dog harme og frygt blandt tingets kommende naboer.

Den socialdemokratiske regering fortsætter udflytningen af statslige arbejdspladser. Således skal Folketinget fra 2023 arbejde fra bygningerne på Holmegaard på Sydlangeland.

Beslutningen vækker imidlertid harme blandt tingets kommende naboer, heriblandt Kim Hansen, hvis hus kommer til at ligge tæt op ad Folketinget. Han er rystet og frygter for, hvad flytningen vil betyde for ham og området.

“Jeg er simpelthen grædefærdig. Det er frygteligt,” siger han.

Der har tidligere ligget sognekontor på Holmegaard, hvor Folketinget fremover skal befinde sig. Udsigten til at det denne gang er landspolitikere, de får som naboer, gør bestemt ikke humøret bedre hos langelænderne.

“De kommer til at rende ud og ind. Det her er hårdkogte politikere, så jeg frygter for fremtiden og er generelt meget bange for, hvad der kan ske,” siger Kim Hansen.

Derfor har han allerede taget kontakt til ejendomsmægleren, som kigger på hans hus på tirsdag.

“Men der er sikkert ingen, som vil købe det,” siger Kim Hansen.

Borgmester: Det er et problem
Borgmester i Langeland Kommune, Tonni Hansen (SF), ærgrer sig også over, at regeringen har valgt hans ø som nyt sted for Folketinget. Og han forstår godt, at naboerne er så frustrerede, at de nu vil sælge deres hus.

“Det drejer sig om utryghed, og det er ikke en overreaktion. Folks følelser, de er ægte. Det er virkelig et problem, at vi hen over natten får den her afgørelse,” siger Tonni Hansen og peger på, at beslutningen kan gå ud over turisme og bosætning.

“Hvis du tager i sommerhus for at slappe af, har du så lyst til at møde Nicolai Wammen nede hos bageren eller støde ind i Nick Hækkerup på gaden? Det er da ikke rart. Og da slet ikke for en børnefamilie, der søger et sted at bo. Så er det sgu ligemeget, hvor billige husene er.”

Nabo: Nu skal vi til at låse døren
Jette Jensen kommer også til at bo ved siden af Folketinget og er heller ikke begejstret for idéen.

“Vi har tidligere haft politikere, og de troede, at det hele var deres. De gik i vores haver og gjorde, som det passede dem. Vi kommer til at skulle låse døren og passe på alt det, vi har stående. Det har vi ikke haft brug for før.”