Foto: vladstock, Bigstock

Foto: vladstock, Bigstock

Af hensyn til klimaet skal vi lade være med at tage imod mennesker, der kommer fra lande langt herfra. Det vil lette klimatrykket betydeligt, hvis vi kun har mennesker i Danmark, som er produceret lokalt, mener Nye Borgerliges klimaordfører, Peter Seier Christensen. 

“De partier, der profilerer sig på klimabevidsthed, har sagt det længe. Flyrejser belaster klimaet helt enormt. Derfor undrer det mig, at selvsamme mennesker jubler over nyheden om, at det ene fly efter det andet lander med mennesker, der er evakueret fra Afghanistan.”

Nye Borgerliges klimaordfører, Peter Seier Christensen, er ikke tilfreds med de såkaldt klimabevidste politiske partier og organisationer. De er hyklere, mener han, for de vil kun gøre en indsats for klimaet, når det føles godt i maven.

“Anderledes er det fat med Nye Borgerlige. Her er vi parate til både at gå foran og tænke ud af boksen, for klimaforandringerne skal begrænses, og det kan kun gå for langsomt,” siger han.

Mennesker skal produceres i Danmark
I virkeligheden er opskriften simpel: Mennesker, der lever i Danmark, skal være produceret i Danmark. Det er nemlig lige meget, om det er mennesker, bananer eller sodavand, man transporterer over store afstande. Klima-aftrykket er måske endda værre, når der er tale om mennesker, fordi de også trækker vejret og på andre måder belaster klimaet undervejs.

“Hvis du ikke vil spise en banan, som er importeret fra Nicaragua, forstår jeg ikke, at du vil byde et menneske velkomment, som er importeret fra et land, der ligger lige så langt væk,” siger Peter Seier Christensen.

Indsats mod overproduktion
Peter Seier Christensen understreger, at hans holdning udelukkende skyldes klimabevidsthed og ikke har noget at gøre med modstand mod mennesker fra fx muslimske lande.

“Jeg kan lide alle folkeslag, men det er ingen hemmelighed, at mange af disse nationer har problemer med overproduktion af mennesker. Det skal løses, men det hjælper ikke, at vi blot øger importen til Danmark. Vi importerer jo heller ikke en masse somaliske køer, hvis de har for mange af dem dernede,” siger han og tilføjer, at man ikke skal holde sig helt væk fra Afghanistan, hvor man på egen hånd er i gang med at løse problemerne.

“Det kan godt være, at metoderne ikke huer os herhjemme, men det er jo vigtigt at respektere andre kulturer og acceptere fremmedartede skikke og metoder. Det vigtigste er, at det hjælper, og det lader det til, at Talibans metoder gør.”