Foto: naskami, Bigstock

Foto: naskami, Bigstock

Ikke kun unge anvender andre kropsåbninger end munden til deres tobaksprodukter. RokokoPosten kan afsløre, at langt ældre borgere i årevis har nydt deres tobak gennem endetarmen.

Agnes Hansen, 78 år og folkepensionist, blev meget chokeret, da nyheden om de unges tobaksmetoder for nylig tonede frem på tekst-tv.

“Jeg blev meget overrasket over at læse, at helt unge mennesker stikker små teposer med tobaksgranulat op i numsen eller klemmer det ind under forhuden. Jeg tænkte med det samme: Hvor er bedsteforældrene henne i den sag? Ved de unge da ikke, at de skal bruge en pibe, og kun i bagdelen?”

Undgår grim smag i munden
Agnes Hansen bryder sig ikke om smagen af pibetobak, men virkningen kan hun godt lide. Hun har derfor nydt en pibe tobak rektalt i ny og næ siden 1968.

“Når jeg har vundet stort i banko, eller når mine otte daglige ture med offentlig transport har været ekstra udmattende, så er der ikke noget bedre end at stoppe end god pibe tobak og – ja, undskyld udtrykket, stoppe den op bagi!”

Men hvad er fordelen ved at ryge med numsen?

“Smagen er klart bedre bagefter. Lugten kan man selvfølgelig ikke helt slippe af med, men jeg ryger altid udenfor! Jeg vil ikke have tobak inden for dørene! Men den dårlige ånde, den slipper man for.”

Numsetobak er sejest
Agnes Hansen er ikke alene om at ryge pibe gennem endetarmen. Faktisk er det mere udbredt, end mange regner med, siger hun.

“Det gør de fleste ældre mennesker! Det er derfor, gamle mennesker altid har en helt bestemt lænestol; sæderne lugter jo af røg!”

Det virker svært at tro på det, du fortæller. Kender du personligt andre, der ryger med andet end munden?

“Jeg kender vist ingen pensionister, der ikke ryger med bagdelen. De, der ikke ryger numsetobak, men bare ryger med munden, de er ikke så seje. Det må jo også være som at slikke et askebæger at få et kys af sådan en mund-ryger!”

Men hvad med jer selv? I har vel bare problemet i den anden ende?

“Ja, men det er altså lettere at leve med! Det er faktisk derfor, mange ældre kvinder går med lange, grå frakker – de skjuler lugten og askepletterne!”