Foto: AlexMirnyy1983, pixabay

Foto: AlexMirnyy1983, pixabay

Først opførte den midtjyske hedeby Skandinaviens største messecenter, og for nylig indviede Prince og Lady Gaga Danmarks første multiarena her. Nu planlægger et lokalt selskab at opføre en interplanetar rumstation, som skal svæve i permanent kredsløb over provinsbyen.

Udmeldingen kom på et pressemøde mandag, hvor det delvist kommunalt financierede selskab MCH, som også står bag den lokale multiarena og messecenter, afslørede planerne for ‘MCH Dødsstjernen’.

Herningensernes nyeste bygningsprojekt er en kunstig planet, der skal danne ramme om kongresser, småerhverv og tekstilproduktion. Når rumstationen er færdigbygget, vil den have en diameter på over 160 kilometer, være daglig arbejdsplads for mere end 200,000 ansatte foruden at være udstyret med et omfattende arsenal af strålebaserede våben.

Direktør for MCH, Georg Sørensen, forklarede på pressemødet, hvorfor man har valgt at opføre netop en rumstation.

“For os er det et naturligt næste skridt. Evig og altid har vi skullet høre på, at Herning var for lille til dit eller for provinsiel til dat. Men Herning har Skandinaviens største messecenter, og vi har lige bygget Danmarks første multiarena. Det er derfor helt oplagt, at Herning også bygger verdens første tungt bevæbnede kunstige planet.”

Superlaser vækker bekymring
Den store mængde futuristiske stråle-våben, som dødsstjernen bliver udstyret med, har skabt panderynker hos iagttagere, der ikke forstår, hvorfor et erhvers- og kongrescenter har den slags behov. Særlig bekymring vækker det, at rumstationen vil blive udstyret med en såkaldt ‘superlaser’ med teoretisk kapacitet til at udslette en planet på sekunder.  Men en talsmand for MCH maner til besindighed.

“Glem nu den der laserkanon. Den er virkelig kun til industrielle og meget fredelige formål. Der er ingen grund til, at tro vi ønsker at bruge vores dødsstjerne til opnå verdensherredømme og påtvinge alle et uldjysk imperium baseret på driftighed og nøjsomhed. Ingen grund overhovedet,” understreger talsmand Jonas Tarkin.

Investorer i projektet er heller ikke nervøse, og RokokoPosten erfarer, at hemmelige forhandlinger om et navne-sponsorat for millioner er i gang med sikkerhedsfirmaet Blackwater, der blandt andet er kendt for at udleje professionelle lejesoldater til højestbydende. Går aftalen igennem regner man i Herning med, at kunne byde de første gæster velkommen til ‘MCH-Blackwater Dødsstjernen’ i foråret 2016.