RokokoPostens Mikkel Andersson giver Jyllands-Postens chefredaktør, Pierre Collignon, et gyldent håndtryk.


RokokoPosten fortsætter sin ekspansion på det danske mediemarked med en overtagelse af Jyllands-Posten. Derfor vil dagbladet fremover udkomme som tillæg til RokokoPosten.

Mandag eftermiddag kom det frem, at mediehuset RokokoPosten har opkøbt Jyllands-Posten. Det skete ved en reception i avisens domicil på en rådhusplads nær dig. Her forklarede redaktionen, hvorfor man valgte at opkøbe konkurrenten.

“Jyllands-Postens store fokus på kvantitet, hvor man udgiver mange artikler om dagen, er et glimrende supplement til RokokoPostens mere kvalitativt orienterede approach til publicistisk virksomhed,” forklarer Mikkel Andersson.

“Vi har længe syntes, at det så ud af for lidt at udkomme med en enkelt daglig artikel. Det kommer så let til at ligne en løbeseddel. Derfor er det perfekt, at vi nu kan fylde en hel masse papir ud med artikler om alt muligt,” siger han.

Udkommer som tillæg
RokokoPosten vil derfor fremover inkludere Jyllands-Posten, der bliver vedlagt RokokoPosten som et såkaldt “forsidetillæg”.

RokokoPosten afviser al snak om nedskæringer i forbindelse med overtagelsen.

”Vi har ingen interesse i at fyre nogen eller den slags. Men vi kommer nok til at revidere princippet om, at journalister får løn for deres arbejde,” siger Annica Carlsen og påpeger, at RokokoPosten har lang tids erfaring med at drive mediehus uden indtægter.

RokokoPosten har dog overvejet enkelte ændringer efter overtagelsen.

”Vi har talt en del om at fjerne den der bindestreg i Jyllands-Posten. Den er altså uæstetisk,” siger Zenia Larsen.

Gotfredsen får Politiken
Redaktionen blev noget overrasket, da man opdagede, at dagbladet Politiken også indgik i købet. 

”Vi havde ikke lagt mærke til, at Politiken også indgik i kontrakten, så vi blev da lidt rådvilde. Men det er nok meget naturligt, når man opdager, at man er blevet ejer af et større, kulturradikalt dagblad,” forklarer Marta Sørensen, der sammen med redaktionen heldigvis fandt en udvej:

“Vi tænkte en del over det, men kunne ikke komme på noget fornuftigt at bruge Politiken til. Derfor besluttede vi os for at give den til Sørine Gotfredsen som en hadegave. Det kommer der sikkert meget sjov ud af.”