Foto: Anetlanda, Bigstock

Foto: Anetlanda, Bigstock

Indrøm det bare: Du elsker de kortfattede listebaserede artikler! Den simple punktform. Det overskuelige overblik. Følelsen af at være ovenpå. Men hvad er det, der gør listiklerne så fantastiske? RokokoPosten afslører hemmeligheden.

1. Et hurtigt overblik
Nok vil vi gerne være velinformerede, men hvem gider bruge mange minutter på at opnå ekspertstatus? Med listikler kan du lynhurtigt sætte dig ind i det væsentlige. Så kan du bruge resten af din dag på andet end at dygtiggøre dig. Hvilken frihed!

2. Lette at huske
De simple overskrifter gør det let at overskue de enkelte punkter. Selv hvis du ikke læser det, der står under overskrifterne – så vigtigt kan det jo heller ikke være, når nu det ikke er nævnt med fed – har du tilegnet dig en vigtig viden, som tilmed er til at huske. Så selv hvis der går flere dage, før du får anledning til at prale med din nye viden, vil du ikke have behov for at repetere.

3. Nemt at skimme listiklernes overskrifter, som jo altid er korte og koncise, hvilket i sig selv på magisk vis giver dig en følelse af overblik, overskud og overlegenhed, der fylder dig med energi og giver dig mod på at møde en verden, der ellers på mange måder virker kaotisk og meningsløs, hvilket listiklernes simple og letskimmelige overskrifter er en kærkommen og fremragende kur imod
Altså, bortset fra denne her. Ingen regler uden undtagelse.

4. Velegnet til toiletbesøg
Listikler er den perfekte følgesvend, når du må træde af på naturens vegne. Skal du kun tisse, kan du nøjes med at skimme overskrifterne. Skal du skide, er der god tid til at dykke ned i teksten og suge substansen i guldkornene til sig. Hvis du har rigtig dårlig mave, kan det være, at listen bliver færdig før dig. Så kan du slå tiden ihjel ved at finde på ting, der rimer på overskrifterne – eller se, om du kan finde en melodi, som listiklen kan synges på.

5. Journalister er dovne
Det er ikke kun læserne, der elsker listikler. Det gør journalister også. De er nemlig dovne og idéforladte. Derfor bilder de sig ind, at listerne yder et væsentligt bidrag, og nægter at se i øjnene, at de i virkeligheden er fladpandede og fordummende. Derfor kan du, kære læser, se frem til et væld af nye listikler, både fra os på RokokoPosten og i de øvrige, knap så troværdige medier.