Foto: Maridav, Bigstock

Foto: Maridav, Bigstock

I denne uge får du øjnene op for en række ting, der ingen forskel vil gøre i dit liv, men som du alligevel føler, at du bør overveje, for nu har du jo læst om det på nettet.

1. Stil dine vaser på en korkplade
Naturmaterialet kork afgiver stoffer, der gør dine buketter bedre i stand til at optage næring fra vandet. Flere amerikanske husmødre, der blogger for at få tiden til at gå, har beskrevet metoden og rost den til skyerne. Desuden pynter det, og korkpladerne er næsten kun lidt umulige at holde rene.

2. Optag næringsstoffer fra maden mere effektivt
Du kan også selv optage flere næringsstoffer, hvis du først tygger maden i venstre side, så i højre og så i venstre igen. Det lyder for godt til at være sandt, og det er det også. Til gengæld sikrer du dig bedst mod at blive kørt over, hvis du først ser til venstre, så til højre og så til venstre igen, når du skal over vejen.

3. Før dagbog over din afføring
Hvad tid på dagen laver du stort? Hvor tit kommer du af med noget? Hvordan er konsistensen, og er det let eller svært at presse ud? Ved at føre dagbog, hvor du noterer dine iagttagelser, kan du få et godt overblik over noget, det kun er væsentligt at vide, hvis der er mistanke om, at du lider af en sjælden sygdom, og lægen derfor har brug for oplysningerne.

4. Giv håndklæderne et mudderbad
Du kender mudderets rensende og blødgørende virkning på huden fra muddermasker. Hvorfor ikke give håndklæder og andre tekstiler, der gerne skal være bløde og lækre, samme behandling? Fyld en balje med mudder, lad tøjet ligge godt tildækket en times tid, før du skyller det og vasker det normalt. Det gør absolut ingen forskel, men alene det, at du bruger ekstra tid og ressourcer, giver dig en skøn følelse af at have gjort noget særligt.

5. Læg friske bøgeblade i opbevaringsskuffer
Har du nogensinde tænkt over, hvilket miljø du udsætter dine ting for, når du opbevarer dem i lukkede skuffer? Det myldrer med bakterier og andre mikroorganismer i dem. Men prøv at plukke en håndfuld blade fra nyudsprungne bøgetræer, når du næste gang er ude i naturen, og læg et par stykker i hver skuffe. Så kan du undre dig over, hvad pokker du havde gang i, når du næste gang skal bruge noget i en af dem.