Foto: Wikipedia, Liberal Alliance

Vælgernedturen fortsætter for Liberal Alliance, der for første gang siden 2014 er mindre end Konservative. Anders Samuelsen glæder sig over vælgernes tiltro til, at LA kan blive mere effektivt og opnå det samme med halvt så mange mandater. 

Vælgerne siver væk fra Liberal Alliance, der nu er næsten halveret siden folketingsvalget i 2015. Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for RokokoPosten.

Ved valget fik Liberal Alliance opbakning fra 7,5 procent af vælgerne, hvilket udløste 13 mandater i Folketinget. I snittet af meningsmålinger er partiet faldet til 4,2 procent og syv mandater.

Et slankere og mere fokuseret LA
I LA er man imidlertid ikke utilfredse med tilbagegangen. Tværtimod ser man den som en oplagt lejlighed til at få effektiviseret partiet og skåret noget af det overflødige fedt væk, hvilket skal forstås i overført betydning og ikke som en henvisning til konkrete ministre, insisterer pressechef Line Ernlund.

“Vi er overbeviste om, at man med færre kandidater kan skabe en brændende platform, der fører til endnu mere innovative og kreative politikere, der kører længere på literen og har flere bolde i luften,” siger hun.

Om udsigten til en halvering af folketingsgruppen og partistøtten siger folketingsmedlem Mette Bock:

”I LA har vi en ambition om at skabe et mere fokuseret parti. LA skal gentænke sig selv som politisk institution. LA skal ikke længere være en bred mastodont, men et smalt fyrtårn. Det vil tilbagegangen bidrage til. Jeg har en forventning om, at LA også i fremtiden vil kunne levere politisk indhold af høj kvalitet – det er der brug for.”

Anders Samuelsen glæder sig
Ifølge partiformand Anders Samuelsen er der ingen grund til at bekymre sig over tilbagegangen. Tværtimod, når private virksomheder årligt kan effektivisere for adskillige procentpoint, burde det være en smal sag for en agil organisation som LA:

“Set i det perspektiv er det den bedste måling for Liberal Alliance, siden vi lå helt i bund tilbage i 2009,” siger Samuelsen og tilføjer:

“Kun vi kan opnå det samme med de halve mandater, fordi vi er så gode til effektivisering, og jeg ser denne måling som anerkendelse fra vælgerne for det.”