Foto: geralt, Pixabay

Foto: geralt, Pixabay

Chokbølger gik gennem det politiske Danmark, da folketingsmedlem Johannes Holt (R) i dag erklærede, at han var bedøvende ligeglad med et skatteteknisk spørgsmål om arvelovgivning.

Det var under en – i øvrigt begivenhedsløs – andenbehandling af et lovforslag om ekstraordinær beskatning af ikke-EU-borgeres ægtefællers særeje ved dødsfald på Grønland eller Færøerne, at bomben sprang.

Som suppleant for skatteordfører Niels Helveg Petersen skulle den synligt søvndrukne Johannes Vangsø Holt på Folketingets talerstol gøre rede for partiets syn på lovforslaget.

“Spænd nu hjelmen, folkens! Der er jo ikke en af os herinde, der faktisk fatter, hvad det her lovforslag handler om. Jeg mener, det er noget embedsmændene har kogt sammen af grunde, ingen kender eller overhovedet interesserer sig for. Jeg er ærlig talt hamrende ligeglad, og for min skyld kan I vedtage, hvad fanden I har lyst til. Nu vil jeg ud og købe mig et stjerneskud og en dram!”

Flere politikere gav efterfølgende udtryk for deres forargelse, og politisk ordfører for de konservative Henriette Kjær var stærkt indigneret.

“En politiker, der ikke vil forholde sig til et spørgsmål? Det er jo ligesom en tømrer, der står med et søm og en hammer, og så smider hammeren væk og spiser sømmet. Det giver ingen mening! Det er vigtigt at forstå, at intet spørgsmål er for banalt til politisk indgriben!”

En hurtig rundspørge foretaget af RokokoPosten blandt samtlige politiske ordførere indikerer, at der ikke er nogle tegn på, at ligegyldigheden over petitessespørgsmål vil brede sig.

Selv aldeles fiktive problematikker involverende kokosnødder og svaler kunne samtlige af de adspurgte hurtigt tilkendegive en markant holdning til.