Foto: geralt, Pixabay

Foto: geralt, Pixabay

På grund af en lang række forudsigelser, der alle er gået i opfyldelse, er Birger Spåmand blevet udråbt til den vestjyske Nostradamus.

I en nedlagt landbrugsejendom mellem Søndervig og Hvide Sande bor Birger Kristensen, der af de fleste bedst er kendt som Birger Spåmand. Den 26-årige tidligere Spa-installatør har gennem det sidste års tid gang på gang forbløffet med sin enestående evne til at se ind i fremtiden.

Birger Spåmands første profeti faldt i starten af 2009, hvor han forudsagde, at Lars von Trier ville lave en kontroversiel og kunstnerisk ambitiøs spillefilm, som ville skabe megen polemik og splitte anmeldere og publikum. Få måneder senere havde Antichrist premiere og opfyldte til fulde profetien.

På sin hjemmeside, www.123hjemmeside.dk/birgerspaa (muligvis overbelastet pga. megen trafik, red.), har Birger siden leveret en lang række forudsigelser, der alle er gået i opfyldelse ned til mindste detalje.

Dystre profetier for erhvervsliv og mediebranche holdt vand
På hjemmesiden kan man, i Birgers unikke skrivestil, læse forbløffende forudsigelser, der alle viste sig uhyggeligt sandsfærdige. Som for eksempel denne om året 2010.

“En del virksomheder i problemer vil komme, thi nedgang i ordrer de opleve vil. Megen frygt for fyringer blandt de ansatte vil herske. Denne frygt sig dog ubegrundet vise vil. Måske.”

Dette viste sig til overmål korrekt, da adskillige virksomheder oplevede netop dette. Også for RokokoPostens egen branche viste Birger Spåmands dystre profetier for det forgange år at holde vand.

“Avisbranchen skal lide megen tort, da flere på nettet nyheder læse vil. Adwords fra Google gnaver i reklameindtægterne, og trods flermedialitet og meget forbrugerstof lader udviklingen sig ej vende.”

Udfordrer kritikere med 3-i-1-spådom
Flere kritikere har dog på det seneste indvendt, at spådommene kun går i opfyldelse på grund af deres meget uspefikke karakter. RokokoPosten ringede til Birger Spåmand for at konfrontere ham med kritikken. Den rasende spåmand var ikke sen til at tage opfordringen til en meget specifik spådom op og formåede faktisk at fremsætte hele tre spådomme i én.

“I dette herrens år jeg i fremtidens tåger et Folketingsvalg skuer. Dette på en tirsdag vil falde, og den kommende regering et Folkeparti indeholde!”

Kun tiden vil vise, om Birger Spåmand også denne gang får ret og én gang for alle gør skeptikernes mistro til skamme.