Ill.: JJuni, Pixabay

Ill.: JJuni, Pixabay

Paranoidt at gå op i privatliv på nettet? Slet ikke. Irans præsident Ahmadinejad har nemlig længe brugt danskernes offentlige fotos fra Facebook til at udvikle atombomber. Især pinlige drukbilleder og fotos af nuttede babyer er populære, fortæller anonym iransk forsker.

Hvis din sikkerhed på Facebook er så lav, at alle og enhver kan se dine billeder, er det nok på tide at lave det om. I hvert fald hvis du ikke har lyst til at blive en del af Irans atomvåbenprogram. En anonym iransk forsker har nemlig offentliggjort en rapport om sit hjemlands atomudvikling, hvor Facebook spiller en stor rolle.

RokokoPosten har fået eksklusiv adgang til dokumenterne og kan afsløre, at offentlige fotos, især danskeres billeder fra drukfester, bliver downloadet og blandet med uran. Dette foregår via en kompliceret kemisk proces, der løst kan oversættes til untag-mig-nu-ficering.

“Danmark er utrolig populært som værtsland for uranberigende billeder,” fortæller den iranske forsker, der i over 10 år har arbejdet under tvang på laboratorier i Teheran, men nu er flygtet til et europæisk land.

“Et af vores projekter var at samle alle billeder med kvinder, der havde ønsket at flytte til en større by efter gymnasiet, men var blevet boende i det såkaldte Udkantsdanmark, og nu var blevet enormt fede. Et andet projekt var at omsmelte en kæmpe planche med fotos af mandlige universitetsstuderende, der fremviser deres penis til en rusfest på kemistudiet.”

Nuttede babyer bliver til våben
Men den mest chokerende udnyttelse af de offentlige fotos er brugen af baby- og børnebilleder. Mange forældre frygter måske, at pædofile finkæmmer Facebook for at finde fotos af små piger og drenge. I virkeligheden bør de være bange for noget helt andet: Ahmadinejads forskerteam.

“Det, der virkelig batter, når man skal lave masseødelæggelsesvåben, er billeder af små, nuttede babyer. De forvandler en trist lille atomprøvesprængning til en kæmpemæssig brintbombe-apokalypse. Derfor kidnappede vi en dansk-persisk tolk og torturerede ham, indtil han afslørede hvilke ord, man skulle søge på for at finde små børn: ‘Nååhr’, ‘hvor fin’, ‘det var også på tide’ og den slags,” afslører forskeren og mener, at hvis ikke verdenssamfundet træder til og forbyder forældre at lægge billeder ud fra fødselsstuer og barneværelser, vil Iran inden for de næste fem år have skabt en regulær dommedagsmaskine.

De danske Facebook-medarbejdere er chokerede over omfanget af den iranske atomtrussel, men indrømmer, at der inden for det sidste år er opstået en utrolig mængde persisk-engelske Facebook-grupper, der opfordrer forældre til at lægge babybilleder ud “for benefit of glorious co-operation and slaughter of infidels”.

Lagde billeder ud til Iran
Marie Ellekær, en 31-årig sekretær og mor til to drenge, var en af dem, der blev fan af gruppen og lagde adskillige billeder ud af sine børn.

“Jeg synes jo bare, det var dejligt, at man sådan kunne vise folk, at man havde nogle skønne unger. Mine forældre blev også fans og lagde en masse kommentarer ind, og til sidst kom ham stifteren endda og sagde, at jeg havde nogle ‘gode drengebørn’, som han kaldte det,” fortæller Marie og henviser til en kommentar, hvor stifteren af gruppen Lovely Children for Mahmoud roser hende og en række andre danske mødre for at hjælpe til med at skabe det ultimative våben.

Så blev Marie mistænksom og fjernede sine billeder, men da var det formentlig for sent.

Ny app er løsningen
I USA har afsløringen allerede ført til stor bekymring hos den Demokratiske regering, men Zuckerberg og hans kolleger på Facebook har allerede planlagt et forsvar mod Ahmadinejad.

Fremover vil man selv kunne bestemme, om ens billeder skal være med i Irans atomprogram gennem den såkaldte Doomsday Device-applikation.

“Facebook-brugere, der ikke ønsker at medvirke til udvikling af masseødelæggelsesvåben gennem deres fotos, kan blokere Doomsday-app’en i deres sikkerhedsindstillinger,” lyder det i en pressemeddelelse.