Foto: Postmodern Studio, Bigstock

Foto: Postmodern Studio, Bigstock

De er velklædte, velformulerede og nogenlunde velfungerende i deres erhverv. Begge er tidligere ministre. Den ene er rød, den anden blå, og de har det bedst med botox på.

De er ikke helt unge længere. Den ene er 49, den anden 39. De hedder begge Jensen til efternavn og har hud glat og fin som barnerumper. Der er ikke en eneste vred panderynke at komme efter. Ikke en smilerynke i overskud. Begge har haft øgenavnet “konfirmanden” på grund af deres drengede udseende – og var det ikke for botox, ville de efter egne udsagn begge ligne Grauballemanden på en dårlig dag.

It’s botox, bitch!
Glat hud, drenget udseende og tidligere ministrer – ja, du gættede rigtigt. Der er tale om Frank Jensen, tidligere folketingsmedlem og justitsminister fra Socialdemokraterne, og forhenværende skatteminister, Kristian Jensen fra Venstre.

Og de skammer sig ikke over det. Næ nej, tværtimod – for indsprøjtningerne med botulinum toxin nedsætter kraften i musklerne, og i løbet af ganske kort tid bliver man stram i betrækket – men på den gode måde, som Frank Jensen formulerer det. Han har fået behandlinger med botox siden 1997, hvor de første tegn på et hektisk liv i politik begyndte at vise sig som små furer ved øjnene.

”Da jeg under min tid som justitsminister fik øgenavnet ’konfirmanden’, kunne jeg kun grine indeni – for jeg vidste jo udmærket, hvorfor jeg lignede en, der var til blå mandag på borgen hver dag,” gnægger Frank Jensen.

Botox en stor fordel i politisk spil
Kristian Jensen, der er ti år yngre end overborgmester Frank, begyndte først behandlingerne for tre år siden. Nu kan han ganske enkelt ikke undvære dem.

”Botox er en kæmpe fordel, når man dagligt er del af et politisk spil. Når man for eksempel skal holde masken over for pressen, kommer behandlingerne virkelig en til gavn,” siger Kristian Jensen.

Da Kristian Jensen fik en næse for grundlovsbrud af samtlige partier i Folketinget og blev tvunget til at gå af som skatteminister, banede botox vejen for et køligt pokerfjæs.

Ikke en muskel afslørede, hvordan Kristian Jensen virkelig havde det. Pressen fik bare hans pokerfjæs – et hjælpemiddel, som den tidligere skatteminister godt havde undt Lene Espersen det sidste års tid.

Kristian Jensen mener desuden, at statsministeren kunne trænge til en kærlig botox-behandling:

“Lars Løkke er efterhånden blevet noget lang i ansigtet.”

Bryd tavsheden, Helle
“Helle på botox”, lød overskriften for nylig på forsiden af Se og Hør, der dog ikke kunne dokumentere, at den socialdemokratiske formand havde fået botox-behandlinger. Og Helle Thorning-Schmidt vil stadig hverken be- eller afkræfte det kulørte blads påstand. Men det vil Kristian Jensen:

”Helle har fået botox. Vi har været inde på Qura (Klinik i indre København, red.) sammen i hvert fald fire gange. De to første gange fik hun bare restylane, men efter hele skattesagen i sommer havde hun brug for noget stærkere, og så hed det botox,” fortæller Kristian Jensen. Han opfordrer samtidig Helle og alle andre til at bryde tavsheden om botox-behandlingerne.

”Vi har et krævende job, os politikere. Se bare, hvor nedslidt Lars Løkke kom til at se ud allerede et par måneder efter, han var tiltrådt som Statsminister. Det er absolut ingen skam at bruge botox. Mange politikere gør det,” afslører Kristian Jensen.

Han vil dog ikke nævne nogen navne, blot indskyde, at der er tale om udenrigsministeren, miljøministeren, beskæftigelsesministeren og økonomi- og erhvervsministeren.