Foto: buso23, Bigstock

Foto: buso23, Bigstock

Man kommer langt med venlighed og tålmodighed i trafikken. Men der findes idioter, det ikke virker på, mener Rådet for Sikker Trafik, der derfor lancerer en kampagne, så de svin kan lære det.

“Kom så i gang, din spassernar!”

Holger Hasselager er kampagneleder for Rådet for Sikker Trafiks nye kampagne, Giv Røvhullet Fingeren. Han føler sig godt klædt på til opgaven, for han møder næsten hver dag idioter, der gør turen til og fra arbejde til et mareridt.

RokokoPosten er kørt en tur med kampagnelederen for at høre mere om kampagnen og få et par eksempler på, hvad den skal ændre på. Kun få minutter efter afgang må Holger Hasselager dytte indædt og råbe skældsord for at sikre, at trafikken glider.

“Se, det er en af de ting, vi forhåbentlig undgår i fremtiden,” siger han, da det langt om længe går op for chaufføren i bilen foran ham, at det er blevet grønt.

Vigtige sekunder spildt
Holger Hasselager understreger, at Giv Røvhullet Fingeren ikke er en opfordring til selv at opføre sig som en idiot i trafikken. Tit er det bedst bare at være tålmodig og overbærende. Der er dog tilfælde, hvor en venlig attitude ikke hjælper.

“For eksempel lige før, hvor vi spildte vigtige sekunder, fordi kvajpanden foran os faldt i staver. Hvis jeg ikke havde hidset mig op, var der måske gået dobbelt så lang tid,” forklarer han og fortsætter:

“Det kan også ske, at man kommer til at ligge bag en, der kun kører 55 kilometer i timen på en strækning, hvor man må køre 60. Her kan man være nødt til at råbe og dytte, hvis det ikke hjælper at lægge sig helt oppe i røven på vedkommende. Desuden bør man i den slags tilfælde overveje at læne sig over mod passagervinduet, så man kan stikke en hånd ud og give ham fingeren, når man overhaler.”

Drab kan forsvares
Kort før, vi forlader motorvejen, kører vi bag en bil, der ligger og slingrer mellem to spor. Holger Hasselager dytter og råber “hvad fanden har du gang i?”, og så forklarer han, at der har været problemer med at tilrettelægge en effektiv kampagne, fordi den danske lovgivning er restriktiv på nogle væsentlige punkter.

“For eksempel er det ikke tilladt at slå folk ihjel. Men i et tilfælde som det her burde der være undtagelser,” siger han.