Foto: _Alicja_, Pixabay

Foto: _Alicja_, Pixabay

En ung bagermus’ forveksling af peber og puddersukker førte fredag til klager og maveonde i Hakkebakkeskoven. Levnedsmiddelkontrollen er gået ind i sagen.

Tilsyneladende har et mislykket forsøg på at lære en ung bagerlærling opskrifter på peberkager ved hjælp af sang, forårsaget omfattende maveonder i og omkring Hakkebakkeskoven. Flere utilfredse kunder henvendte sig i løbet af fredagen til skovens bageri for at klage over uspiselige peberkager.

Bagermester Harepus forklarer, at han havde overdraget ansvaret for peberkagerne til sin unge lærling, da det gik galt.

“Jeg lærte ham opskriften ved hjælp af en sang, som jeg altid har brugt. Den er helt utrolig simpel, men alligevel ser det ud til, at bagerlærlingen formåede at forveksle puddersukker og peber – og altså hældte et helt kilo ægte peber i dejen.”

Bagermester Harepus er ærgerlig over kundernes dårlige oplevelse og mener, at lærlingen bør overveje sin fremtid i faget.

“Det er måske ikke helt den rigtige branche for ham, når han har så dårligt styr på basal dosering af krydderier. Et kilo peber, altså!”

Mister Elite-Smiley
Indtil videre har bageriet indstillet al produktion, og Levnedsmiddelstyrelsen er gået ind i sagen på foranledning af Mikkel Ræv, der blev særlig hårdt ramt af det dårlige bagværk.

Levnedsmiddelkontrollen er endnu ikke færdig med sine undersøgelser, men en talsmand udtaler anonymt.

“Ikke alene var mængden af peber fuldstændig uacceptabel, men vi har også fundet en stor forekomst af gnavere i selve bageriet. Det her får konsekvenser, og der er ingen tvivl om, at de mister deres Elite-Smiley.”

Bagermester Harepus beklager dybt overfor alle berørte kunder og forsikrer, at han personligt vil forestå kagebagning til Bamsefars længe ventede fødselsdagsfest senere på ugen. Han kan derfor garantere en aldeles peberfri fødselsdagslagkage.

RokokoPosten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bagersvenden.