Foto: Fure, Bigstock

Foto: Fure, Bigstock

Den kun 23-årige Lasse Ingemann har valgt at satse på en karriere som forbryder og er sin unge alder til trods allerede dømt for flere end 50 lovovertrædelser. Kolleger beskriver ham som et naturtalent.

Hans far er snedker, hans mor er sygeplejerske. Han har en to år ældre storebror, der næsten er færdiguddannet ingeniør. Generation efter generation har familien bestået af almindelige, hårdtarbejdende og lovlydige mennesker. Alligevel er det lykkedes 23-årige Lasse Ingemann at gøre sig gældende i de kriminelle miljøer.

“Det er selvfølgelig en ulempe for mig, at jeg ikke har en far, der kunne lære mig, hvordan man brækker en bildør op eller franarrer gamle mennesker deres værdigenstande. Jeg har måttet lære det hele fra bunden, men jeg er lærenem og har et godt netværk, så jeg er lynhurtigt steget i graderne,” siger Lasse, der droppede ud af folkeskolen midt i 9. klasse for at hellige sig en karriere som forbryder.

Havde odds imod sig
Før Lasse begyndte sin kriminelle løbebane, var der ikke for alvor nogen i familien og dens omgangskreds, der havde været i konflikt med loven.

“Min far har engang fået en parkeringsbøde, fordi han glemte at stille p-skiven, før han tog ind at handle. Og min bror har en enkelt fartbøde, men han kørte ikke engang hurtigt nok til at få et klip i kørekortet. Så jeg har haft alle odds imod mig i forhold til at få succes inden for kriminalitet,” fortæller han.

Et naturtalent
34-årige Leon Andersen, der gennem flere år har arbejdet tæt sammen med Lasse Ingemann, beskriver ham som et sandt naturtalent.

“Han virker som sådan en, der har fået kriminaliteten ind med modermælken. Det er slet ikke til at forstå, at han er blevet så dygtig uden den ballast, vi andre har med os hjemmefra,” siger han.

Selv er Lasse Ingemann også stolt. Han er blevet idømt fængselsstraf i alt syv gange og har sammenlagt været i fængsel i lidt over tre år. Bøderne har han dårligt nok tal på.

“Det lå ikke til højrebenet for mig at blive forbryder, så indtil for nylig har jeg ikke stilet højt. Så det meste er smårapserier, lidt vold og simple indbrud. Men med den anerkendelse og opbakning, jeg får fra mit netværk, vil jeg ikke længere udelukke en karriere som voldtægtsforbryder eller måske endda morder,” slutter han.