En dansk hashmisbruger blev slemt skuffet, da han på en café i Amsterdam bestilte sort marok og fik udleveret en kop nordafrikansk filterkaffe.

Den 24-årige Jeppe Broholm fra Horsens ryger dagligt mellem to og fire gram hash, men har længe været irriteret over det ringe udvalg, som den lokale pusher, Tove, kan byde på.

“Det er reelt kun ‘standard’ og ‘rygeren’, som hun har. Og så, af og til, noget rimelig usselt hjemmedyrket skunk fra Djursland. Som kvalitetsbevidst misbruger er det altså ikke særlig tilfredsstillende,” beklager Jeppe.

Jeppes gentagne forsøg på selv at dyrke cannabis er slået fejl, da hans noget begrænsede korttidshukommelse har vist sig uforenelig med hyppig vanding og pleje af de sarte planter.

Derfor rejste Jeppe, i midten af februar, til verdens hash-hovedstad, Amsterdam. Her skulle han endelig, og endda helt lovligt, svælge i raffinerede sorter og et bredt udvalg. Men det skulle gå anderledes.

Troede det var skjult kamera
“Lige efter jeg er kommet af toget, ser jeg denne bygning med en kaffekop udenpå og ordet ‘coffee’, og der står også en masse om bønner. Så jeg tænker selvfølgelig, at her kan man da købe prima weed. Jeg sætter mig godt til rette og vil starte med en klassiker, så jeg bestiller sort marok.”

Tjeneren kigger lidt underligt på Jeppe, der få øjeblikke senere får udleveret en kop kaffe med et lille stykke mørk chokolade.

Det var på denne café i det centrale Amsterdam, Jeppe Broholm fik udleveret den helt forkerte slags bønne.

“Jeg troede han gjorde grin med mig. Skjult kamera eller den slags. Men han siger bare, at godt nok er kaffen ikke er marokkansk, men brygget på egyptiske bønner.”

Det er en rystet og sørgeligt upåvirket Jeppe, der få øjeblikke senere forlader den kaffe-sælgende coffee-shop. Da RokokoPosten fanger ham på telefonen, er han stadig rasende.

“Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man skal udsættes for den slags. Kaffe er propfuldt af koffein, som gør en vildt hektisk, og det er altså ikke særlig godt for kroppen overhovedet.”

Jeppe lovede efterfølgende at fortælle RokokoPosten, hvorvidt det lykkedes ham at finde et cannabis-forhandlende etablissement. Trods flere løfter afgivet pr. sms om at ringe tilbage ‘lige om lidt’, har redaktionen intet hørt. Meget tyder derfor på, at det lykkedes Jeppe Broholm at finde en café, hvor bønnerne ikke er af kaffe.