Ill.: stokerplusss, Bigstock

Ill.: stokerplusss, Bigstock

Planeten Jorden mener, at dens ringe størrelse burde betyde, at den skulle modtage langt færre end de 100 % af menneskene, som det er tilfældet i dag. 

“Det er vildt uretfærdigt, at jeg skal være hjemsted for alle universets mennesker.”

Det udtaler planeten Jorden under en samtale med RokokoPosten, som er kommet i stand, fordi den lille planet har bedt RokokoPosten om hjælp til at få universet og dets øvrige planeter i tale for at løse problemet med kvotefordelingen.

“Jeg mener, jeg er så lille, så jeg burde ikke engang huse en promille. Alligevel har jeg fået 100 %,” siger Jorden.

Jupiter ville gerne, men …
Det lykkes RokokoPosten at få planeten Jupiter i tale. Den ville gerne hjælpe, men mener, at dens klima er uegnet til mennesker.

“Det er ikke fordi, jeg har noget mod mennesker. Slet ikke. Så det har altså intet at gøre med dårlige planetstatistikker, når det gælder forurening og klimaforandringer. Jeg tror bare, at menneskene ville være pænt trætte af at bo på mig,” siger Jupiter og henviser til sin mangel på fast overflade samt al den gas og ammoniak, der flyver rundt i dens atmosfære.

Den henviser derfor til fjernere galakser, hvor den har hørt, at der skulle være egnede planeter.

Dårlig undskyldning
Jorden selv er ikke helt tilfreds med Jupiters argument for ikke at tage ansvar for sin del af universets kvotemennesker.

“Det er en dårlig undskyldning. Min overflade består primært af vand, og der kan mennesker slet ikke leve. Samtidig er jeg fyldt med vilde dyr og giftige planter, men menneskene har alligevel formået at overleve og formere sig, så det efterhånden er helt håbløst. Så burde de altså også kunne klare lidt gas og ammoniak, helt ærligt.”

Dog bakker universet Jupiter op.

“Der er nogle få planeter i galakser langt væk fra Mælkevejen, som måske kunne være velegnede. Men de vil ærligt talt helst være fri for at have mennesker til at rende og lave ballade på dem,” siger det og fortæller, at man allerede nu taler om, hvad man skal stille op den dag, det bliver muligt for mennesker på egen hånd at flygte dertil.

“De taler lige nu især om at sende masser af nødhjælp til Jorden, så man på den måde kan yde hjælp i nærområderne og forhåbentlig forhindre en massiv flygtningestrøm, der uvægerligt vil ødelægge andre planeters økosystem.”