Flere kritikere har fremhævet, at vinterlegene i skyggelandet Mordor er prægede af sjusk, mangelfuld logistik og ondskab. Sauron afviser al kritik og advarer mod at blande sport og politik.

I dagevis har journalister på Twitter stærkt kritiseret, at de er blevet indkvarteret i ufærdige lokaler og under mangelfulde sanitære forhold i Mordors land, hvor skygger ruge, og vinter-OL i år bliver afholdt.

“Da jeg kom, blev jeg mødt af en deform troldelignende receptionist med en hellebard, der sparkede mig ned i et fangehul hjemsøgt af usigelige rædsler, dårlig wifi-dækning og uden fungerende træk og slip,” siger en anonym repræsentant for en dansk avis.

Forkælede mediefolk
Mordors hersker og mørkets fyrste, Sauron, afviser imidlertid blankt alle påstande om, at forberedelserne skulle være utilstrækkelige.

“Mediefolk er forkælede luksusdyr, der hænger sig i petitesser og ikke forstår de logistiske udfordringer, som er forbundet med at afholde OL i så unikke omgivelser som Mordor. Desuden er alle de kritiske gæster, som vores officials har talt med, efter kort tid blevet overbevist om, at de i virkeligheden er fuldt ud tilfredse med faciliteterne,” siger Sauron og forklarer, at han også har fået megen ros for at reducere antallet af olympiske ringe fra fem til en.

Adskil sport og politik
Også den kendsgerning, at Mordors enevældige hersker angiveligt ønsker at trælbinde den kendte verden i et dystopisk diktatur, har mødt kritik og sågar resulteret i en opfordring fra flere sider til boykot. Imidlertid er det heller ikke noget, som gør indtryk på mørkets fyrste.

“I Mordor er vi fuldt ud klar over, at der kan være konflikter mellem folkeslag, men det er vigtigt og i overensstemmelse med den olympiske ånd at holde sport og politik skarpt adskilt,” siger Sauron og understreger, at legene er sponseret af Coca-Cola og får besøg af kronprinsen.

Efter at vinterlegene er kommet i gang, er der da også kommet stadig flere positive bemærkninger.

Eksempelvis har flere iagttagere rost den effektive afvikling af bobslædekonkurrencen på Dommedagsbjerget, ligesom åbningsceremonien, hvor en hær af 40.000 groteske væsner fra den norrøne og angelsaksiske mytologi dansede til musik af det finske band Lordi, imponerede mange.