Foto: Valua Vitaly, Bigstock

Foto: Valua Vitaly, Bigstock

Dufter din kæreste af lavendel og ikke håndsprit? Ser hun frisk og afbalanceret ud, eller sidder hendes hår pludselig rigtig pænt? Så har hun sikkert gjort brug af sortbørs-wellness, og det er en alvorlig forbrydelse, advarer rigspolitichef Thorkild Fogde.

I Svendborg på Fyn kommer 34-årige Linda Mogensen hjem efter det, hun til kæresten havde fortalt, var en lang spadseretur for at klare tankerne. I virkeligheden opsøgte hun den kriminelle underverden for at benytte sig af sortbørs-wellness.

Først fattede Linda Mogensens kæreste, Benjamin Kristensen, 35, ingen mistanke. Han bemærkede ganske vist, at Linda virkede utrolig afbalanceret, men slog det hen med, at sådan en spadseretur kan gøre underværker, hvis man er indebrændt efter længere tids hjemmekarantæne.

“Det var først, da hun flere timer senere gik tæt forbi mig i køkkenet, at det slog mig: Hun lugter ikke af sprit, men af lavendel. Så kunne jeg godt lægge to og to sammen,” siger Benjamin Kristensen.

Linda Mogensen gik straks til bekendelse og lovede aldrig at gøre det mere. Benjamin valgte derfor at undlade at melde hende for coronarelateret kriminalitet.

Mænd bliver hurtigt sjuskede
41-årige Anton Lund var mindre heldig. Han er en af de danskere, der er blevet taget på fersk gerning. Det skete efter, at han i desperation over aflysningen af det internationale Melodi Grand Prix opsøgte sortbørs-wellness for at blive klippet.

“Jeg fortryder det nu, men jeg var helt ude af mig selv. Min mand og jeg skændtes konstant, og så skete det der med Eurovision … Jeg var helt ved siden af mig selv og tænkte ikke klart,” lyder det brødebetynget fra Anton Lund, hvis ægtemand, Karsten Lund, tager Anton i forsvar:

“Forbuddet mod at gå til frisør burde lempes. Kvinder kan gå længe, hvis de bliver langhårede, men mænd med frisure bliver hurtigt sjuskede,” siger han.

Vigtigt at overholde loven
Rigspolitichef Thorkild Fogde kan sagtens sætte sig i Linda Mogensen og Anton Lunds sted. Alligevel understreger han vigtigheden af at undgå sortbørs-wellness:

“Karsten Lund har selvfølgelig helt ret, men i denne tid må vi prøve at se gennem fingre med kikset hår og andre bivirkninger af de tiltag, der er sat i værks for at begrænse coronasmitten. Det er en alvorlig forbrydelse at opsøge sortbørs-wellness. Jeg står inde for, at vi slår hårdt ned på denne type coronakriminelle, og hvis man ikke følger politiets anvisninger, kan jeg garantere for, at vi vil overveje at tage bødeblokken frem!”