Den ultraradikale filosof-bande, Spectre of Marx, har hen over sommeren angrebet adskillige studerende på caféer i Aarhus. Banden bruger vild analyse til at deducere sine ofre til døde. Bandemedlem benægter overgreb og hævder, at verden misforstår.

Bevæbnet til tænderne med frygtindgydende, vild analyse har den rabiate filosof-bande, Spectre of Marx, hele sommeren spredt frygt blandt aarhusianske studerende.

Banden arbejder i grupper på 3-4 personer. Sådan en flok ser ikke ud af meget, men tag ikke fejl! Det, der i starten fremstår som en hyggelig palaver, bliver lynhurtigt til en ubærlig nærdødsoplevelse.

Det fortæller et af sommerens mange ofre for de rabiate filosoffer.

‘Man føler sig som Josef K.’
Forrige fredag nød den 24-årige antropologistuderende, Tor Lauritsen, en fadøl og en stille snak med sin kæreste på Café Smagløs (studentikos café midt i Aarhus, red.).

“Pludselig kommer tre ubarberede typer, vist nok mænd, hen og sætter sig ved bordet ved siden af vores. De blander sig i vores samtale, og i starten tror vi, de også er studerende, og synes, det er vældig hyggeligt,” fortæller Tor. Men så bliver han helt tom i blikket og gyser let.

“De begyndte at kritisere noget, jeg sagde. Noget med, at det var en upræcis værensbestemmelse. Det havde slet ikke noget at gøre med det, jeg ville have sagt, men de blev ved, indtil jeg nærmest var deduceret til døde og følte mig som Josef K. fra Processen.”

Misforståede gerningsmænd?
Men ifølge et medlem af banden, der kun vil præsenteres som JR, er opfattelsen af Specre of Marx som filosofiske terrorister helt ved siden af:

“Vi er snarere en forbindelse af samhørighed, lidelse og håb,” forklarer han og uddyber:

“Man kan se os som en utidig forbindelse, uden status, uden titel og uden navn – dårligt nok offentlige, selvom vi ikke er hemmelige.”

Konfronteret med, at dette hverken be- eller afkræfter brugen af vild analyse mod sagesløse cafégæster, trækker JR blot på skuldrene og mumler noget om en ontologisk diskrepans, der qua senkapitalismens hegemoniske grundstrukturer konstruerer en oppositionel metaforik og dermed umuliggør et fælles udgangspunkt.

Østjyllands Politi bekræfter over for RokokoPosten, at man er ved at afhøre flere formodede medlemmer af Spectre of Marx. Politiet har mistanke om, at banden, udover at stå bag angrebene på de aarhusianske studerende, har forbindelser til den vildeste analytiker af dem alle: den berygtede, slovenske filosof-mafioso, Slavoj Žižek.