Ill.: geralt, Pixabay

Ill.: geralt, Pixabay

Et bredt flertal af danske politikere råder nu skeptiske økonomer til at gå tilbage til skolebøgerne. ”De har ikke læst ordentligt på lektien,” lyder kritikken. RokokoPosten mødte politikerne til en uformel frokost i Snapstinget for at høre mere.

Det er med dyb bekymring, at flere ledende danske politikere følger økonomernes forsøg på at overgå hinanden i dystre fremtidsudsigter for den danske økonomi.

”De fremstår nærmest dysfunktionelle,” siger SF’s gruppeformand, Ole Sohn, til RokokoPosten, som har mødt flere af Danmarks bedst kendte politikere til ostemadder og rejesalat på Snapstinget, Folketingets spisesal. Her røber de, at de finder danske økonomer aldeles ukvalificerede til at udtale sig om finanspolitik.

Mangler erfaring
”Selvfølgelig er vores økonomiske politikker sunde og gavnlige for Danmarks fremtid, så det må simpelthen være dem, der ikke har fulgt ordentligt med tilbage på økonomistudiet,” siger en tydeligt indigneret Ole Sohn.

”Hørt, hørt,” råber finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

”Det kræver mange års erfaring som folketingsmedlem at udarbejde en gennemtænkt økonomisk helhedsplan – det er altså ikke noget, man kan læse sig til på en støvet bibliotekssal,” mener ministeren.

Vi bliver kede af det
Det er ikke første gang, at danske politikere er ude med riven efter økonomerne. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen markerede sig med sin kontante udmelding om, at de økonomiske lærebøger skulle skrives om, men der er ikke før set så bred enighed om dette på tværs af partiskel.

”Man bliver bare en lille smule ked af, at lige meget, hvor meget man prøver, så er det aldrig godt nok,”  fortæller Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedsliste.

”Selv Villy og Helles fine og konkrete forslag om 12 minutter rynkede de på næsen af,” sukker Johanne Schmidt-Nielsen, der bekræfter, at hun har deltaget i nogle anger management-kurser med flere andre økonomiske ordførere for at tøjle sin ærgelse.

Fri snaps til alle
Et par Carlsberg er kommer på bordet, og politikernes tunger løsner gradvist mere og mere op.

”Vi må stå sammen om det her,” hikster en noget overrislet Henrik Sass Larsen, som for en stund har glemt Venstres negative valgkampagne og står arm i arm med finansministeren. Sass Larsen afviser, at der ikke skulle være råd til 6 års dagpenge, ligesom han erklærer, at vederlaget for at være folkevalgt helt sikkert bør sættes op. Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl har sluttet sig til selskabet.

”I Dansk Folkeparti kæmper vi for Rød Aalborg (snaps, red.) til alle over 60 år,” udtaler Thulesen Dahl og tilføjer:

”Økonomer i dag aner intet om, hvor vigtigt det er at fremstå troværdig.”