Foto: dfbailey, Pixabay

En lille jødisk udbrydergruppe provokerer ved at bruge et instrument til henrettelse som deres symbol. Usmageligt og foragteligt, mener lokal rabbiner.

Katakomberne, Rom: Den religiøse debat er steget til nye højder efter, at sekten De Kristne har valgt korset som deres nye officielle symbol. Som læserne utvivlsomt ved, anvendes dette redskab til tortur og henrettelse af forbrydere og kættere, deriblandt De Kristne selv.

De mistede for nogle år tilbage en af deres mest elskede profeter, Jesus, på et kors og har netop derfor udskiftet deres gamle symbol, fisken. En anonym talsmand for De Kristne udtaler:

“Vi holdt jo meget af Jesus, især det han sagde med det kommende Gudsrige, og at det er OK at være utro, fordi alle andre nok også har gjort noget slemt på et tidspunkt. Så vi syntes, det var på sin plads at vise ham respekt ved at bruge korset på den her måde. Desuden er det også et symbol med power, hvis brand-værdi helt sikkert vil stige.”

Papyrusforfatter og PR-konsulent Simon Skriver er helt enig. Han er især kendt for at have styret Pontius Pilatus’ karriere omkring påskekorsfæstelserne i år 33 og mener, at De Kristne har en god strategi.

“Korset får de vigtige ting ved religion helt ind på lystavlen: Blod, død, lidelse – alt sammen i en grafisk ren struktur. Fisken var også OK, men dens svungne konturer er bare for bløde i nutidens religiøse debat,” siger han.

Men de lokale jøder protesterer. De betragter korset som en unødigt usmagelig provokation. Rabbiner Israel Cohen forklarer:

“Det er bare typisk De Kristne. Det kan aldrig blive morbidt nok: Så rejser folk sig fra de døde, så skal blod drikkes, og kød spises. Og nu et torturredskab, hvorpå der endda nogle gange hænger en døende og blødende mand. Det er for klamt!” mener han.

Rabbiner Cohen foretrækker symbolik hentet fra himmelrummet som jødernes egen Davidsstjerne.

“Himlen byder på så megen skønhed og nærhed til Jahve selv, at enhver fornuftig religion må hente sine symboler derfra. Kommer der en dag en tro, der anvender himmelrummets tegn, er jeg sikker på, at de vil blive jødernes sande broderfolk.”

I dag straffes medlemskab af De Kristne med død og/eller tortur, ofte på et kors. Men det planlægger sekten at lave om på.

“Det bliver vores næste udfordring: Færre henrettede medlemmer. Det er supervigtigt, men først var vi nødt til at få korset på plads. Man er intet uden et brand!”

“RokokoPosten bringer igen [link til jomfrumødre-artikel] en artikel fra forgænger-avisen ‘DiasporaPosten’. Dagens artikel blev oprindeligt trykt den 25. juni år 67.”