Op til den fede juletid skælder Satan ud på de mennesker, der føler skyld og skam, når de tager et ekstra stykke flæskesteg. Ifølge mørkets hersker er Helvede overrendt af den slags pseudosyndere.

“Nutella på rundstykket næsten hver morgen, pizza til aftensmad, den der smøg på altanen, alt for mange glas rødvin …”

Helle Ibsen står foran Helvedes port og remser op med brødebetynget mine. Hun ved godt, hun har syndet meget i sit liv og nu må betale for det.

Men til Helles store overraskelse affejer Satan hendes livsstilsrelaterede fejltrin og sender hende i Himlen, fordi Helle på trods af sine dårlige vaner har været en glimrende mor, hustru og bedstemor.

“Vi hader at måtte sende folk derop i stedet for at pine dem hernede,” siger Helvedets hersker og tilføjer med et højlydt suk:

“På den anden side magter vi bare ikke flere pseudosyndere!”

Vil straffes for madvaner
Satan og hans mange djævle er nemlig trætte af de mennesker, der efter et moralsk redeligt liv alligevel render Helvede på dørene, fordi de føler skam over deres vaner og vil straffes for dem.

“Vi bliver nødt til at fortælle dem, at vi kun gider bruge vores torturinstrumenter på ordentlige syndere: mennesker, der har stjålet, løjet, bedraget og den slags. Af og til dukker der også typer op, der fx har mobbet deres handicappede skolekammerater eller været deres partner utro i årevis, men som det første nævner en julefrokost, hvor de åd en halv flæskesteg og blandede gin op med pærelikør,” klager Djævlen og fremhæver juletidens dødsfald som særlig grelle eksempler på det nye syndsbegreb.

“I gamle dage bød julen på angrende gamle chefer, der havde snydt deres kunder og fyret syge medarbejdere i december, eller forældre, der havde slået hånden af deres homoseksuelle børn på selveste juleaften. Der taler vi om ægte dårlig moral. I dag vil folk i Helvede, når de har spist for meget konfekt eller bappet på en e-cigaret,” sukker Satan.

Vil undgå Nutella-skam
Mørkets engel lægger ikke skjul på, at han gerne ser en opblomstring af store moralske forbrydelser som forræderi eller mord, men at han i mellemtiden vil gå mere bureaukratisk til værks for at sikre standarden blandt Helvedets indbyggere:

“Fra næste år laver vi en screeningsundersøgelse, hvor man som et mindstekrav skal have fået andre end sig selv til at græde. Så undgår vi de skamfulde Nutella-spisere.”