Foto: Maridav, Bigstock

Foto: Maridav, Bigstock

Danskerne er blevet for opsætsige og har brug for at blive mindet om, hvem der bestemmer. Derfor indfører statsministeren nye restriktioner, selvom det kun indirekte har noget med coronasituationen at gøre.

I mere end et år har danskerne levet med COVID-19 og de medfølgende restriktioner. Men nu hvor der endelig er lys for enden af tunnelen, er mange begyndt at miste tålmodigheden. Utilfredsheden med regeringen stiger, efterhånden som den ikke-vaccinerede del af befolkningen bliver mere og mere træt af at stå i kø til test flere gange om ugen.

Situationen er under kontrol, lover Mette Frederiksen, men eksempler som Brøndby-fansenes fodboldfest samt stigende kritik af regeringens politik viser, at der er brug for at stramme op.

“Desværre lader for mange danskere til at have glemt, hvem der har magten her i landet. Det er ikke dem, det er mig. Derfor får danskerne en kollektiv timeout, der begynder mandag den 31. maj og varer 14 dage,” lyder statsministerens løsning.

Hjælp – ikke straf
Hun understreger, at der ikke er tale om straf, men derimod en hjælp fra regeringen, som skal give danskerne den fornødne ro til at tænke over deres adfærd de næste måneder.

“Krisen er ikke overstået, og det kan nå at gå grueligt galt, hvis for mange glemmer vigtigheden i at stå samlet og bakke op om mit lederskab,” siger Mette Frederiksen.

Den to uger lange timeout indebærer, at danskerne skal ligge i deres seng senest klokken 22 de næste to uger, og deres mobiltelefoner, fjernsyn og lignende skal være slukket fra 22 til 6.

“Det er sundt for krop og sjæl at slukke for alle de dingenoter, vi omgiver os med, og samtidig giver det fred og ro til hjernen, så danskerne for alvor kan tænke over, hvordan de kan samarbejde med mig på en mere konstruktiv måde,” lyder forklaringen fra statsministeren.

Dispensation til arbejde
Enkelte danskere har mulighed for at få dispensation, hvis de kan dokumentere, at de er nødt til at arbejde sent om aftenen eller om natten.

“I disse tilfælde vil der blive defineret et andet tidsrum på otte timer, hvor man i stedet skal ligge i sin seng uden elektroniske apparater. Man kan ikke slippe helt, bare fordi man har et job at passe, det er det her simpelthen for vigtigt til,” siger statsministeren, der minder om, at det ikke kun handler om corona.

“Vi skal have COVID-19 under kontrol, men derudover er danskerne nødt til at lære at respektere min regering i stedet for fx at protestere over vores udlændingepolitik,” slutter hun.