Foto: Rido81, Bigstock

Foto: Rido81, Bigstock

Det er virkelig frustrerende at have en mand, der altid er glad og tilfreds med alting. Det mener Lisbeth Mortensen, der har bedt RokokoPosten om hjælp til at tackle sin mands konstante mangel på brok og surhed.

Kære RokokoPosten

Min mand, Eigil, og jeg har været gift i 43 år. Nu er vi begge pensionister, og da vi begge er sunde og raske, kan vi nu bruge al vores tid på ting, der virkelig betyder noget for os. Det går da også meget godt. Problemet er bare, at min mand altid er glad. Uanset hvad jeg serverer til aftensmad, smiler han og siger, at det lige var det, han havde lyst til. Han er også sød og kærlig, og hvis jeg har en dårlig dag og går og mukker, giver han mig et kram og siger, at jeg er skøn, som jeg er.

Det er ærlig talt til at få spat af, kan I nok forstå. Han brokker sig ikke engang den mindste smule, hvis jeg beder ham svinge støvsugeren eller har glemt at købe hans yndlingskage med hjem. Han er simpelthen så tilfreds, at det er til at blive idiot af.

Jeg har prøvet at tale med ham om det, men han lytter bare og nikker forstående uden at blive den mindste smule sur. Nogle gange prøver jeg at provokere ham, men det bedste, jeg kan opnå, er, at han siger på sin sædvanlige stilfærdige måde, at han er ked af, at han ikke kan være mere, som jeg gerne vil have det. Så lover han at gøre sig umage, men dagen efter er den altid gal igen: Så giver han mig komplimenter, taler om det dejlige vejr, spørger, hvad jeg har lyst til at lave, og er i det hele taget bare ulideligt behagelig at være sammen med.

Hvad skal jeg gøre?

Venlig hilsen
Lisbeth Mortensen

Kære Lisbeth

Du skriver ikke, om han altid har været sådan. Har han det, er der nok ikke så meget at stille op. Så er du nødt til at acceptere, at du selv har bragt dig i den suppedas, eftersom du er blevet sammen med ham alle de år.

Uanset hvad er der nok ikke så meget at gøre ved det. Mænd i den alder er svære at lave om på. Men du kan selvfølgelig håbe, at han bliver dement og ændrer personlighed, eller at han slet og ret går hen og dør. I så fald kan du måske være heldig at nå at finde en ny mand, og så må du prøve, om du kan finde sådan et rigtig vrantent sokkedyr, som kan gøre dig gnaven bare ved, at han ser på dig.

Held og lykke!

Venlig hilsen
RokokoPosten