TV 2 vil lave dramatisk valgkamps-tv, der engagerer seerne. Derfor vil stationen lade partilederne kæmpe til døden med slag- og stikvåben i stedet for den traditionelle afslutningsdebat.

Lørdag fejrede TV 2 en ubetinget succes med en valgdebat, der var modelleret over en håndboldkamp komplet med cheerleaders og vildt hujende publikum.

Nu vil stationen gå endnu længere i forsøget på at skabe medrivende valgkamps-tv. I stedet for den traditionelle afslutningsdebat skal 30.000 feststemte danskere i Parken overvære samtlige partiledere i en kamp på liv og død. Denne gang ikke med ord som våben, men derimod våben som våben.

Jes Dorph elsker båthorn
Det var en veloplagt Jes Dorph-Petersen, der mandag præsenterede TV 2’s nye koncept for valgaftenen den 15. september.

“Til det, vi kalder Den Blodige Politikerdødskamp, får partilederne hver udleveret et traditionelt romersk gladiatorvåben, og så skal de ellers kæmpe, til den bedstes politik vinder. Eller jeg trykker på et båthorn. Både seerne og jeg selv er er helt vilde med båthorn.”

Jes Dorph afviste alle indvendinger om, at en partileders evne til at spidde nogen med en trefork ikke nødvendigvis har noget med deres politik og argumenter at gøre.

“Det tror jeg nu nok, det har. Og selvom det måske provokerer nogen på kulturparnasset, der mener at være for ‘fine’ til en kamp på liv og død, så ved vi, at hr. og fru Danmark godt kan lide engagement og passion hos deres politikere.”

Flere anonyme partiledere, som RokokoPosten har talt med, udtrykker nogen bekymring for at lide en blodig død i forbindelse med afslutningskampen. Alle er imidlertid enige om, at de ikke har råd til at afvise en landsdækkende kanal i prime time på så en vigtig aften.