Foto: breaker213, Bigstock

Foto: breaker213, Bigstock


Tag jahatten på, når du møder ham, for han har helt sikkert noget godt at byde på. Det er karrierecoach Svein Aggersunds råd til danskerne efter nyheden om, at et dæmonisk væsen fra det hinsides hærger landet.

“Han var nøgen, havde en tyk, skællet og rødlig hud, horn i panden, og så lugtede han fælt af svovl.”

Det fortæller 62-årige Inger Frederiksen fra Viborg. Hun er en af de mange danskere, der den seneste tid har mødt væsenet fra underverdenen.

“Han fortalte mig, at vil indhylle hele verden i evigt mørke, og så slog han ud med armene og lo sådan en dyb, guttural latter. Derefter spredte mørket sig, og jeg blev ramt af en følelse af, at alt var håbløst,” fortsætter hun.

Adskillige vidner bekræfter Inger Frederiksens oplevelse, og flere steder i landet er mørket så tæt, at det ikke ser ud til, at det forsvinder foreløbigt, om nogensinde.

Smil og tag jahatten på
Men selvom det ser ud til, at verdens undergang er nær, er der ingen grund til panik. Det mener karrierecoach Svein Aggersund, der i sin blog, Skarp På Kompetencerne, advarer folk mod at tage sorgerne på forskud.

“Smil og tag jahatten på, hvis du møder ham. Vær autentisk og imødekommende og husk, at han måske ligger inde med nøglen til din fremtid,” skriver han.

Til RokokoPosten forklarer han, at man skal huske, at alle har noget godt at byde på, og at man derfor risikerer at snyde sig selv for lige netop det, der fører en videre op ad karrierestigen, hvis man bliver bange og flygter i panik.

Mørke er en slags lys
Skulle det ske, at man, som mange danskere har oplevet, er blevet fanget i mørket, skal man minde sig selv om, at mørket også er en slags lys.

“Det gælder om at have blik for de ressourcer, der gemmer sig i mørket. Og hvis man føler, at alt er håbløst, trænger man måske bare til et knus – eller en god, lang løbetur i den friske luft,” siger han og slutter:

“Hvis jeg mødte den her mand, som alle er så bange for, ville jeg give ham et fast håndtryk og spørge, om han har tid til at drikke en kop kaffe med mig på et tidspunkt. Og jeg ville ikke tage et nej for et nej. Måske har han bare lidt travlt, men har bedre tid i næste uge.”