Lederen af De Radikale erkender, at hun er til mænd. Partilederen erklærer dog, at hendes seksuelle orientering ikke vil påvirke partiets politik.

Rygterne har længe svirret på Christiansborg, hvor flere kilder uafhængigt af hinanden har fortalt RokokoPosten, at De Radikales leder, Margrethe Vestager, har været i et længerevarende forhold til en mand.

Af hensyn til privatlivets fred er det noget, som RokokoPosten og alle andre danske medier hidtil har foretrukket at holde på rygtebasis og indforstået fnise over, mens de drak øl. Men eftersom partilederen nu åbent har erklæret sin kærlighed til mænd, vælger RokokoPosten at dele dette med resten af den danske befolkning.

Tiden var moden
“Ja, det er rigtigt. Jeg er heteroseksuel og har været det i årevis. I praksis betyder det ikke noget for vores politik, og selvfølgelig vil De Radikale ikke fremover bevæge sig i en mere homofobisk retning eller opgive sin virkelig seje deltagelse i danske Pride-parader,” forsikrer hun.

Margrethe Vestager forklarer, at hun havde flere overvejelser ved at springe ud som heteroseksuel, men valgte at gøre det alligevel.

“De Radikale har måske vælgere, som vil være lidt utrygge ved en heteroseksuel partiformand. Men på den anden side mener jeg, at tiden er moden til, at de også accepterer, at den slags er et vilkår i moderne politik,” forklarer hun.

LGBT: Fuld tillid
Vestager mener ikke, at spørgsmålet om hendes seksualitet er noget, som bør dominere eller blive genstand for omfattende offentlig debat.

“Jeg ønsker virkelig ikke at blive kendt som ‘hetero-partilederen’. Grundlæggende er min seksualitet en privatsag, som ikke er relevant for min politik eller mine holdninger,” siger hun, men forsikrer, at hun dog stadig regner med jævnligt at se både MGP og Orange is the new black.

LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner udtrykker fuld accept af, at De Radikale bliver ledet af en heteroseksuel.

“Selvfølgelig skal vi lige vænne os til, at De Radikales leder er til medlemmer af det modsatte køn. Men vi lever trods alt i 2014 og er helt indforståede med, at en heteroseksuel radikal nu om dage kan være en glimrende partiformand,” fortæller Erik Rodskov, der er talsmand for LGBT Danmark.