Foto: fifg, Bigstock

Foto: fifg, Bigstock

Bare fordi der triller hoveder, kan vi jo godt trille bolde, mener DBU-chef, efter at Qatar har besluttet sig for at halshugge folk i halvlegene under fodbold-VM.

Tre tv-transmitterede henrettelser per halvleg under alle kampene. Det er planen fra Qatars side, når fodbold-VM skal afholdes i 2022. Alligevel mener Dansk Boldspil-Union ikke, at en dansk boykot er på sin plads.

“Vi bifalder ikke beslutningen om at vise offentlige henrettelser, men ønsker ikke at gå ind i en politisk diskussion, når nu det handler om sporten. Bare fordi der triller hoveder, kan vi jo godt trille bolde,” lyder det fra DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen.

Qatar understreger, at henrettelserne, der skal foregå med guillotine, udelukkende vil gå ud over alvorlige forbrydere, herunder kættere, vantro, ægteskabsbrydere og tyve. Ifølge værtsnationens pressemeddelelse skal guillotinen “fjerne de syndige hoveder, så ofrenes vantro kroppe må famle sig blindt frem mod helvedets flammende rige”.

Fremskridt: Aldersgrænse på 15 år
Officielt er DBU imod denne praksis, men mener, at den bedste fremgangsmåde er kritisk dialog.

“Vi fastholder dialogen med Qatar og har allerede opnået glimrende fremskridt, herunder brugen af guillotine i stedet for økse samt en aldersgrænse for de henrettede på 15 år. Det fortæller os, at man i Qatar tager verdenssamfundets advarsler alvorligt,” siger Jakob Jensen.

Stolt fodboldnation
Landsholdsspillerne, der tidligere har knælet i solidaritet med Black Lives Matter-bevægelsen, har heller ikke tænkt sig at boykotte turneringen.

“Det er lidt for drastisk. Man skal jo tænke på, at henrettelser er en del af deres kultur og måde at fejre store begivenheder på. Hvem er vi til at komme og kritisere en stolt fodboldnation, der har interesseret sig for sporten i mindst tre år?” lyder det fra en repræsentant for Spillerforeningen, der tilføjer, at man fra spillernes side dog har tænkt sig at slå et slag for danske værdier under VM.

“Vi vil dele regnbuefarvede dommerkort ud til nogle af kampene og kaste sorte klaphatte ud til tilskuerne. Så kan det nok være, de får lidt at tænke over.”