Foto: manera, Bigstock

Naked Clock er et nyt, minimalistisk dansk håndledsprodukt til folk, der ønsker at frigøre sig fra GPS, skridttæller og pulsmåler. Den nye enhed viser nemlig udelukkende, hvilken tid på dagen det er.

For nylig kunne Berlingske berette om fænomenet Naked Running, hvor løbere skrotter måling af puls og antal tilbagelagte kilometer og begiver sig af sted kun iført T-shirt, shorts, strømper og sko.

Nu kommer Naked Clock. Trenden med et armbåndsdevice, der viser tiden. Og intet andet. Folkene bag denne minimalistiske tilgang er danske, og produktet uden skridttæller og puls hedder Måske.

En pulsmåler? En skridttæller? Måske
“Vi leverer et
solidt statement om at have gjort sig fri fra gadgets og overvågning. Det er en nyskabelse, men vi tror, at de mest eventyrlystne og modige vil tage vores armbånd til sig,” fortæller Tobias Fromberger, der er medstifter og direktør i Måske.

Det nye produkt hedder Måske for tydeligt at markere den skandinaviske oprindelse: Et dansk å og et strejf af nordiskklingende volapyk à la IKEA.

“Det er svaret på folks spørgsmål: ‘Hvad har du på håndleddet – en pulsmåler? En skridttæller?’ Så kan man svare Måske,” siger Fromberger.

Blandt de første herhjemme til at tage Naked Clock til sig er Aslan Schmidt, der til daglig studerer antropologi og arbejder som bartender.

Først troede jeg, at pulsmåleren ikke virkede. Den viste 60 slag per minut, og jeg havde lige været ude at løbe. Jeg brokkede mig, mens min far hørte det. Han kunne fortælle mig, at det hedder en sekundviser. På en måde lidt pinligt, at ens far er så edgy,” siger Aslan Schmidt.

Vil lancere blank skive
Friheden med Naked Clock er ikke gratis. Aslan Schmidt beretter om
en indkøringsperiode, der både har krævet eftertanke og nye rutiner.

Når mine venner spørger, om jeg har haft en god dag, bliver jeg nødt til at tænke mig om. Tidligere kunne jeg svare ‘Ja, jeg har gået 13.500 skridt’. Og det er svært, når min kæreste spørger, om jeg har sovet godt. Jeg har været vant til at kigge på min måler og svare hende. Nu kigger jeg på min kæreste som det første om morgenen – det er lidt forvirrende. Man skal vænne sig til det.”

Måske har allerede det næste produkt i støbeskeen. Tobias Fromberger oplyser:

“Vores næste produkt hedder A TTIT W og dækker over All The Time In The World. Her vil vi fjerne alle viserne. En blank skive, der signalerer, at du ikke er slave af noget – hverken tid, sted eller hvilepuls.”