Foto: Statsministeriet

Venstre har valgt ny formand og statsministerkandidat få uger inden valget. Lars Løkke Rasmussens afløser bliver den 55-årige Privat-Lars fra Græsted, der aldrig tidligere har været aktiv i politik.

I løbet af valgkampen har Venstre fremsat flere overraskende udmeldinger. Ikke alene har Lars Løkke Rasmussen luftet muligheden for en SV-regering for første gang i 40 år, han har også formået både at støtte og modsætte sig ændrede vilkår for udviste flygtninge på udrejsecenter Sjælsmark.

Men at Venstre skulle skifte statsministerkandidat og partiformand to uger før valget havde de færreste nok forestillet sig. Imidlertid annoncerede partiet på et pressemøde i dag, at deres bud på en kommende regeringsleder ikke er Lars Løkke Rasmussen, men den noget mindre kendte Privat-Lars.

Privat-Lars: Godt med friske øjne
“Privat-Lars er en drønhyggelig fyr, som godt kan lide et dejligt glas vin og en cykeltur ned ad Strøget. Han er i perfekt øjenhøjde med den almindelige vælger, og så har han stor erfaring med velgørende arbejde via sin helt egen fond. Jeg har stor tiltro til ham både som Venstre-formand og kommende statsminister,” sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og overlod ordet til Privat-Lars.

“Jeg har stor respekt for Statsminister-Lars, men jeg tror også, at vi er kommet til det sted, hvor der skal nye kræfter til. Som Tommy Ahlers har vist, kan det være rigtig godt at komme udefra og med friske øjne kaste et blik på det politiske landskab uden at være bebyrdet af en lang politisk karriere,” siger Privat-Lars, som understreger, at han aldrig tidligere har været engageret i partipolitik.

Lars Løkke: Ikke megen fidus til Privat-Lars
Den tidligere Venstre-formand og nuværende statsminister et par uger endnu, Lars Løkke Rasmussen, er ikke entydigt begejstret for at være blevet afløst af Privat-Lars:

“Jeg kender Privat-Lars ret godt, men jeg ved ærlig talt ikke, om jeg har så megen fidus til ham. Hele det der Løkkefonden-halløj virker en smule suspekt og mest af alt som en slags alternativ pensionsordning, og så virker det som om, han heller ikke helt har styr på sin privatøkonomi,” siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer mere formildende:

“På den anden side er jeg ikke i tvivl om, at Privat-Lars bliver en langt bedre statsminister og Venstre-formand end Kristian Jensen, så det er jo altid noget.”