“Jeg er hurtigst og har altid været det. Men neutrinoerne tyvstartede,” udtaler lyset, der er rasende over rygterne om, at det er blevet slået af nogle mystiske partikler i CERNs laboratorier.

Rygtet om de mystiske neutrinoers sensationelle sejr over lyset i CERNs laboratorier har spredt sig over hele verden. Men ifølge lyset selv var der tale om snyd fra ende til anden:

“For det første tyvstartede de. Det er uhyrligt, at startdommeren intet bemærkede. For det andet kom jeg faktisk først, og beviserne vil foreligge, så snart jeg får medhold i mit krav om offentliggørelse af målfotos.”

Helt andre toner lyder der fra neutrinoernes talsmand, Angelique Chopin:

“Neutrinoernes sejr er ærlig og redelig, hvorimod lyset tydeligvis var dopet,” lyder hendes modspil. Hun frygter derfor ikke lysets krav om omkamp.

Inhabile dommere
Men lysets kritik af CERNs løb stopper ikke her. For det mener også, at dommerne var inhabile.

“Flere bookmakere bekræfter, at dommerne satsede større beløb på neutrinoerne. Og ærligt talt, så er menneskelig teknologi noget tvivlsom, når det gælder opmåling af nanosekunder,” fnyser det.

Lyset tøver en smule, da det bliver konfronteret med, at de mange forskellige forklaringer lyder som et forsøg på at dække over egen fejl. Men det har intet på sig, hævder lyset:

“Det må være fordi, de ikke kan følge med i mit tempo.”

Stadig nummer et på verdensranglisten
Det er uvist, om lyset får medhold i sine krav eller anklager. Men fra CERNs stævnearrangør, Cecil Drechsler, lyder det, at man har planer om endnu flere kapløb i fremtiden.

“Men jeg tvivler på, at lyset får ændret ved resultatet af det sidste løb,” siger han. “Og det er jo stadig nummer et på verdensranglisten, så nu må det tilbage i kampen og vise, hvad det duer til. Et enkelt nederlag skader næppe dets image i længden.”