Da indbyggerne på planeten HD85512b opdagede intelligent liv på Jorden, var der stor jubel og folkefest. Men den nedværdigende fremstilling af befolkninger fra andre planeter i film som Predator og Alien får nu ixniccb-folket til at overveje udslettelse af Jorden.

Sociolog og rumrejsende Charles Miller er vendt tilbage til Jorden med en foruroligende nyhed. Han har lavet feltarbejde blandt ixniccb-folket fra planeten HD85512b. I starten var der glæde og jubel over mødet, men da Miller begyndte at fremvise science fiction-film fra Jorden, opstod en alarmerende, diplomatisk krise.

Charles Miller beskriver ixniccberne som en grundlæggende venligtsindet befolkning. De ligner ikke jordboere af udseende, men ifølge Miller minder samfundsstrukturen og kulturen meget om belgiernes (folkeslag fra ubetydeligt, europæisk land, der dog huser et par centrale, internationale organer, red.).

Fra jubel til krise
Sidste år, da Charles Millers rumskib landede på planeten HD85512b, vidste sociologen ikke, om han ville finde liv. Men snart havde han ikke bare fundet intelligent liv – han havde også opdaget, at ixniccberne længe havde studeret Jorden. De var dog nået til den foreløbige konklusion, at livet her ikke kunne karakteriseres som “intelligent”.

Stor var jublen derfor, da befolkningen lærte Miller og hans besætning at kende.

“Der var fest i flere dage, og ixniccberne bød gæstfrit på brtshx, som er en meget sødlig, alkoholisk drik, der minder lidt om belgisk øl,” fortæller Miller.

Men mindre end en uge senere udbrød en større, diplomatisk krise.

Ydmygende karikaturer
Både jordboere og ixniccber er filmelskere. Men ixniccberne brød sig bestemt ikke om at se, hvordan civilisationer fra andre planeter fremstilles i jordisk science fiction.

RokokoPosten er kommet i besiddelse af nogle af de optagelser, Miller og hans besætning lavede på planeten HD85512b. Af dem fremgår det blandt andet, at befolkningen taler formfuldendt engelsk – og at de føler sig dybt krænkede:

“Hvor er det groft! Den der ‘alien’ er virkelig en usmagelig karikatur på glochtrxterne (den insektlignende, men venligtsindede befolkning fra HD85512b’s naboplanet, Svendborg, red.). Det er ydmygende, og I burde skamme jer! I har fået jeres fantastiske korncirkler og pyramider fra udenjordiske borgere, og så fremstiller I dem så gement og nedrigt i jeres litteratur. Måske burde vi udslette jer, før I får spredt jeres had til hele universet,” lyder det fortørnet fra et medlem af det ixniccbitiske parlament.

Charles Miller vurderer dog, at der ikke er nogen alvorlig fare på færde:

“De er godt nok udstyrede med kraftige antistofvåben, men jeg tror ikke, de mener det alvorligt. De er mest bare kede af det, fordi de ikke selv kunne drømme om at tænke en dårlig tanke om noget andet levende væsen; hverken i eller uden for universet.”