Foto: Krzysztof Michalik, Wikimedia Commons

Foto: Krzysztof Michalik, Wikimedia Commons

Et vaskeægte lykketræf! Sådan beskriver begejstrede forskere en gruppe specialestuderendes fund af en ekstrovert datalog på en virksomhed i Brande.

“Jeg har næsten ingen ord. Det er helt utroligt. En sensation – et vaskeægte lykketræf!”

Sådan lyder det fra professor i datalogi ved University of California, Santa Cruz, Germaine Stephenson. Hun og hendes kolleger fra hele verden er jublende begejstrede over opdagelsen af noget så usædvanligt som en ekstrovert datalog, som en gruppe specialestuderende i virksomhedsantropologi helt tilfældigt opdagede på IT-virksomheden ST-Data i Brande.

Åbent kontorlandskab
De tre studerende, Kristine Dippert, Pia Jakobsen og Jonas Jeppesen, skulle egentlig undersøge, hvordan ledelsens synlighed påvirker medarbejdernes effektivitet, men så interviewede de den 56-årige datalog, Palle Kjeldsen.

“Han sagde, at han drømte om at skifte enkeltmandskontoret ud med en plads i et åbent kontorlandskab, og at han til sin seneste MU-samtale havde foreslået at få nogle større borde i kantinen, så ‘der bliver mulighed for rigtig at pingponge og kaste idéer hen over bordet i stedet for at sidde alene eller to og to sammen’. Så vidste vi, at noget var ravruskende galt,” fortæller Pia Jakobsen.

Anede ikke selv uråd
De specialestuderende indkaldte en psykolog, der skulle hjælpe dem med at få klarhed over dette højst besynderlige fænomen. Og efter grundige undersøgelser viste det sig, at det ikke blot hang sådan sammen, at Palle Kjeldsen fremstod ekstrovert. Han var ekstrovert – endda i udpræget grad.

“Det kom som noget af en overraskelse for ham, for han havde aldrig tænkt over, at han ikke var en rigtig datalog,” siger Kristine Dippert, der straks efter testen sendte en sms til gruppens vejleder for at spørge, hvad de skulle stille op.

De tre studerende har nu taget to måneders orlov for at turnere verden rundt og vise Palle Kjeldsen frem i det internationale forskermiljø. Noget, Palle Kjeldsen ser meget frem til:

“Det bliver så sjovt at networke med forskere fra hele verden. Jeg glæder mig vildt meget til at mingle og spise pindemadder til alle receptionerne,” jubler han og slutter:

“Jeg vil invitere alle mine kolleger til en stor fest med masser af selskabslege for at fejre det her!”