Endelig er de samlet igen. Det danske kronprinspar og Englands hertugpar mødtes i en forstad til London. Her pakkede de fisk og pomfritter ind i avispapir og delte ud til folk, der slet ikke bor på et slot, men nærmest lever som “friluftsfolk”.

Der skulle gå lidt over en uge, før Europas royale kæledægger i form af Katy, Willy, Mary og Freddy igen var samlet. Sidst stod den på pakning af nødhjælp hos UNICEF. Denne gang har det danske kronprinspar endnu engang kastet sig ud i den gode sags tjeneste, da de i går var på lynvisit i London.

Det skete i forbindelse med den engelske mærkedag Feed a Homeless Person. I 23 minutter og 32 sekunder arbejdede det royale firkløver hårdt i London-forstaden Watford, mens verdenspressen dokumenterede alt.

Dejlig mad til “friluftsfolket”
Det var helt på eget initiativ, da det danske kronprinspar i går aftes stod ansigt til ansigt med rigtige, forhutlede hjemløse. Og de royale blev da også sat på en hård prøve. For da nyheden om et gratis, varmt måltid mad spredte sig, strømmede de hjemløse til industrikøkkenet i Watford.

”Det var virkelig grænseoverskridende at møde den slags mennesker. Det er meget spændende, at de er udenfor hele tiden – man kan nærmest kalde dem for et friluftsfolk,” fortæller hertuginde Catherine af Cambridge.

Willy rigtig dygtig til at pakke fisk
Joanna Dunn på 22 år arbejder som frivillig i køkkenet. Hun var en af de heldige udvalgte, der fik til opgave at vise prins William, hvordan man folder avisen på den rigtige måde, og forklare ham, hvad det var, han kom i avisen.

”Han spurgte, hvad det var, vi stegte pomfritterne i, og så fortalte jeg ham, at det hedder friture, og at det faktisk er olie. Det var han meget overrasket over,” forklarer Joanna, der også kan afsløre, at den engelske prins var rigtig lærenem og hurtigt blev dygtig til at pakke fisk i avispapir, selvom han kun havde 23 minutter til at lære det.

BFF
Kronprins Frederik ser besøget i England som en god måde at skabe opmærksomhed omkring hjemløse på.

”Tænk, at der er så mange. Jeg har aldrig set en eneste i Danmark, så det var lidt af en øjenåbner. Man burde gøre mere for dem. Man kunne jo skabe en avis, der informerer om livet som hjemløs. Så kunne overskuddet fra avisen jo gå til de her stakler, som åbenbart også findes derhjemme,” lyder det fra kronprinsen.

Det er ikke sidste gang, kronprinsesse Mary har været i England. Besøget har været givende.

”Jeg har fået en helt ny forståelse nu. Sådan et møde her er givende – og selvom det kun er kort tid, man møder dem, knytter man bånd,” forklarer kronprinsessen og fortsætter:

“Hårde oplevelser kan kun bringe folk tættere sammen. Jeg tror, at vi er BFF (Best friends forever, red.) nu – vi har i hvert fald aftalt at tage på shoppingtur til New York,” fortæller hun om mødet med Willy og Katy og arbejdsdagen i industrikøkkenet i Watford.