Meget tyder på, at der stadig er vejr på vej ind over Danmark. Eksperter spår, at vejret er kommet for at blive. Førende nyhedsmedier vil derfor gøre vejret til stofområde med særskilt redaktion.

Eksperter har konstateret, at det vejr, der i den seneste tid har påvirket Danmarks udendørsmiljø, er et kontinuerligt fænomen, der ikke alene kan spores langt tilbage i tiden, men også sandsynligvis vil fortsætte på ubestemt tid fremover. De nyligt overståede stormepisoder er ikke enkeltstående fænomener, men en del af et varieret og til tider uforudsigeligt mønster.

“Vi har god grund til at antage, at vejret er kommet for at blive,” udtaler meteorolog Torkild Frandsen.

De danske nyhedsmedier tager godt imod eksperternes konklusioner. TV 2’s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, er ligefrem begejstret:

“Med den måde, vejret opfører sig på, er det oplagt at gøre det til et særskilt stofområde med egen redaktion. Der er tale om et særdeles komplekst fænomen, der samtidig er så letfordøjeligt, at hr. og fru Danmark kan sidde hjemme i stuerne og hygge sig med at gætte med på vejreksperternes spådomme om dets variationer i den kommende tid.”

En uudtømmelig kilde af nyhedsmuligheder
Også hos DR og landets førende dagblade er man positive over for tanken om vejrredaktioner, der løbende følger udviklingen i det vejr, der til stadighed påvirker Danmark.

“Der åbenbarer sig en uudtømmelig kilde af muligheder for at præsentere stoffet og involvere brugerne,” udtaler nyhedsdirektør hos DR, Ulrik Haagerup, og afslører:

“Vi forestiller os, at man kan have eksperter i studiet, der analyserer vejr, der har været, og spår om vejr, der kommer. Og så kan læserne indsende billeder af vejr, de har observeret, og fortælle anekdoter om vejr, de har oplevet. Ja – måske kan vi endda sende reportere ud for at dække vejret  – hvor det sker, og når det sker! Der ligger helt sikkert et Cavling-potentiale gemt i vejret!”