Erhvervs- og vækstminister, Ole Sohn (SF), jubler over, at stadig flere danske arbejdspladser og virksomheder bliver eksporteret til udlandet. Ministeren kalder det en sejr for regeringens vækstpolitik og lover, at det kun er begyndelsen.

Det var en veloplagt Ole Sohn, der til en pressekonference i fredags fremlagde nye væksttal, der dokumenterer en kraftig stigning i antallet af virksomheder og arbejdspladser, som Danmark eksporterer.

“Det er simpelthen et regulært eksporteventyr. Udlandet er vilde efter vores virksomheder og arbejdspladser,” jubler ministeren.

Vækstpolitik virker
Ifølge Ole Sohn demonstrerer tallene, at danske arbejdspladser og virksomheder er verdens bedste samt, at regeringens politik med at kickstarte væksten virker.

“Regeringens afgifter har allerede været direkte årsag til, at gode danske arbejdspladser er eksporteret i stort antal til flere af Danmarks primære handelspartnere. Og vi er fast besluttede på at gøre det endnu bedre fremover,” fastslår ministeren.

Som et eksempel på de mange eksportsucceser nævner ministeren slik- og chokoladeproducenten Toms, som har eksporteret hundreder af arbejdspladser til Polen på grund af regeringens chokoladeafgifter. Ministeren peger også på, at cementfabrikken Aalborg Portland forhåbentlig snart kan sende hundreder af jobs til obskure kinesiske provinser, når regeringens femdobling af afgiften for kvælstofudledning slår igennem.

En win-win-situation
Erhvervs- og vækstministeren fremhæver, at eksporten af danske jobs og virksomheder efter hans mening er til gavn for både Danmark og udlandet.

“Det fine er, at jo flere virksomheder og arbejdspladser vi sender ud af landet, jo flere danskere bliver det muligt at ansætte i den offentlige sektor, som er Danmark kernekompetence. Jeg tror personligt, at alle bør gøre, hvad de er bedst til. Og det, vi danskerne er gode til, er at være ansatte i og drive en stor velfærdsstat, mens det med erhvervsliv går noget bedre i Kina og Indien. Så det er ren win-win,” forklarer Ole Sohn.