Mængden af fedtfattig Philadelphia, der ulovligt skiftede hænder tæt ved et kontorlandskab, er fordoblet siden sidste år. Politiet har ingen forklaring.

“Der er tale om en relativt overset, men skræmmende voldsom understrøm af kriminel aktivitet udført af helt almindelige danskere.”

Sådan beskriver politidirektør for Københavns Politi, Carsten Møller Therkelsen, de statistikker over tyveri af medbragt mad, som politiet offentliggjorde i morges. Tallene viser, at den stjålne mængde af smøreost, ketchup, groft rugbrød og pålægschokolade i visse områder er fordoblet siden sidste år.

“Især smørbare mejeriprodukter er ofte genstand for groft tyveri; på nogle arbejdspladser investerer medarbejderne derfor i køletasker, så de kan gemme deres Buko og Philadelphia under skrivebordet,” siger Carsten Møller Therkelsen, der har svært ved at forklare årsagen til den stigende kriminalitet i kontorlandskaberne.

Folk er vilde
“Måske er det efterdønninger efter finanskrisen; måske har medbragt mad opnået samme status som musik og film, hvor tyveri bliver opfattet som deling; måske skyldes det en venstreorienteret og dermed mere fællesskabsorienteret regering. Jeg kan intet sige med sikkerhed, før vores efterforskningshold har undersøgt sagen nærmere.”

I et kontorfællesskab i København kender man bestemt til fænomenet, men kun som offer for tyveri.

“Engang havde jeg en flaske ketchup til at stå ubevogtet i køleskabet,” fortæller en medarbejder, “F”.

“Jeg brugte ikke selv af den, men alligevel var den næsten tømt efter få dage. Folk er helt vilde. Selv kunne jeg ikke drømme om at stjæle så meget som bare et lillebitte stykke af den lækre, mørke pålægschokolade, der ligger gemt bag en eller andens glemte rugbrød og nærmest ikke er blevet rørt i ugevis. Jeg ved ikke engang, hvis det er. Faktisk tror jeg, det er Janes, og hun stoppede sidste måned. Så strengt taget tilhører chokoladen ingen…”

Har du været offer for tyveri af medbragt mad? Så send din historie til redaktionen@rokokoposten.dk, og vi vil forsøge at sætte vores egen undersøgelse i gang. Husk at inkludere navnet på arbejdspladsen samt navn, adresse, telefonnummer og CPR-nummer på samtlige af dine kolleger.