Foto: Stefanie Grabbert, Freeimages.com

Foto: Stefanie Grabbert, Freeimages.com

Utilfredshed med en ny vejforordning har fået Pia og Jens Munkebo samt deres to børn til at overtage naboens villa. Fyns Politi giver familien en uge til at flytte, inden de rydder huset.

“Vores mål er at fjerne bestemmelsen om perifer rydning af fortove – og vi giver os ikke!”

Jens Munkebo fra Odense løfter en knyttet næve i vejret. Han er iført sorte bukser og sort skindjakke, mens et partisantørklæde dækker den nederste del af ansigtet. Efter en kort pause tilføjer hans kone, Pia:

“Ja, og så ønsker vi naturligvis at tilbyde et solidarisk alternativ til kapitalismens udbytning, så alle får mulighed for at udfolde deres potentiale.”

Skal rydde naboens fortov
Parret modtog i sidste uge en meddelelse om, at de nu er forpligtede til at rydde en større del af fortovet for nedfaldne blade, end det tidligere har været tilfældet.

“I praksis betyder det, at vi også skal feje hos Knud og Anni (naboparret, red.),” fortæller Jens, der mener, at det giver ham og Pia ret til at bo i naboernes hus. De rykkede derfor ind med deres to børn i torsdags, mens Knud og Anni Jensen var på ferie i Thailand.

Besættelsen foregik fredeligt, da Jens og Pia havde lånt naboparrets nøgle for at vande deres planter.

“Det pågældende par vender hjem fra Thailand om en uge, og til den tid skal Munkebo-familien være ude af huset,” lyder det fra Fyns Politis indsatsleder, Bjarne Uggerby, der ikke vil tøve med at sende betjente ind for at rydde boligen, hvis det bliver nødvendigt.

Meget intimiderende
“Typisk panserne, at de nægter at gå i dialog med os, når vi forsøger at skabe alternativer til den nuværende fortovsbestemmelse,” mener Pia Munkebo, der for nylig fik et telefonopkald fra Uggerby, som hun betegner som “meget intimiderende”.

“Det kan godt være, at vi ikke tager os af regningerne eller betaler af på huslånet, men vi bidrager med mange andre positive ting,” mener Jens Munkebo og nævner som eksempel sin forskønnelse af Knud Jensens bil og børnenes kreative brug af de opstablede kasser i kælderen.

Munkebo-parret, der arbejder som henholdsvis marketingchef og anæstesisygeplejerske, opfordrer til, at man overvejer, hvordan man kan støtte deres kamp, fx i form af madleverancer eller den store tv-pakke, som Knud og Anni desværre ikke abonnerer på.