En gruppe udsprunget af hacker-aktivistgruppen Anonymous er begyndt at bryde ind i folks huse for at afsløre kriminalitet i den fysiske verden. Politiet erkender, at gruppen har medvirket til opklaring af flere sager, selvom metoderne er ulovlige. Medlem af gruppen garanterer, at uskyldige intet har at frygte.

En besynderlig skikkelse sniger sig rundt i Ejler Frederiksens ældrebolig i Næstved. I halvmørket kunne det godt se ud som spøgelset af den legendariske Guy Fawkes. Men kommer man tættere på, kan man se, at Guy Fawkes’ ansigt blot er en maske. Bag masken skjuler sig en anonym aktivist, der kalder sig selv Elga Olga. Han er i færd med at lede efter smuglergods, som gruppen har formodning om, at den 84-årige pensionist havde med hjem efter sin seneste tur over grænsen.

“Jeg føler overhovedet ikke, at jeg gør noget moralsk forkasteligt,” siger Elga Olga til RokokoPostens reporter, der har fået lov at dække aktionen.

“At smugle billig tobak og spiritus ind fra udlandet er med til at underminere den danske økonomi, så jeg synes, det, jeg gør, er fuldt ud forsvarligt.”

Politiet siger tak på trods
Elga Olga og hans kammerater har gennem flere uger ransaget adskillige danskeres hjem. Og de har allerede fundet en del ulovlige effekter, som de efterfølgende har overdraget til politiet.

Vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Knud Erik Møller, bekræfter over for RokokoPosten, at man har modtaget effekterne, og at de har ført til opklaring af sager, som politiet ellers ikke har haft ressourcer til at efterforske.

“Det er selvfølgelig på kanten, for de unge mennesker begår jo indbrud. Men vi kan jo ikke afvise bevismateriale, som vi får serveret på et sølvfad,” udtaler Knud Erik Møller.

Uskyldige har intet at frygte
Denne gang lader det ikke til, at Elga Olga har heldet med sig. Han ærgrer sig, men garanterer, at Ejler og andre uskyldige intet har at frygte. Anonymous-IRL er drevet af et ønske om at tjene samfundet – ikke at krænke privatlivets fred.

“Det hænder selvfølgelig, at vi er så heldige at finde noget andet ulovligt end det, vi egentlig kom efter,” siger Elga Olga og fortæller om engang, hvor han brød ind hos en formodet tricktyv, som i stedet viste sig at have tre gram hash liggende i en skuffe.

Men denne gang går Elga Olga tomhændet fra aktionen. Og så har han selvfølgelig tavshedspligt om, hvad han har set, forsikrer han.

“Ejler kan være helt sikker på, at jeg ikke siger noget om de besynderlige sexremedier, jeg fandt i hans sengeskuffe. Man er kun i fare, hvis man bryder loven – uskyldige mennesker kan stole på, at vi ikke krænker dem, selvom vi bryder ind i deres hjem.”