Foto: romrodinka, Bigstock

Foto: romrodinka, Bigstock

For sent sendetidspunkt, reklamer i appen, og så kommer Hjalmers sang først til allersidst. Danske børn udsættes i disse dage for så mange krænkelser, at UNICEF nu griber ind.

I den arkitekttegnede parcelhusvilla i Hørsholm på Nordsjælland ligger lille Sophus på otte år på sin zone-inddelte OEKO-TEX-certificerede naturlatexmadras med allergivenligt betræk af økologisk bomuld. Klokken nærmer sig 20.00, men Sophus er endnu ikke faldet i søvn. Han kan ikke. Hans lille hoved er fyldt med grimme tanker om alt det, han går glip af, fordi han ikke kan komme til at se TV 2’s julekalender, Tinka og Kongespillet.

Inde i stuen sidder Sophus’ mor og far sammen med storesøster Sophie på 11 år. De må gerne være længe oppe. Sophus kan høre deres glade stemmer. Han føler sig så ensom.

“Jeg er den eneste i hele verden, der ikke må se julekalender,” tænker han, mens han tappert forsøger at holde tårerne tilbage.

Sophus ved ikke, at han deler skæbne med tusindvis af andre små danske børn, der er blevet ofre for TV 2’s kyniske valg af sendetid. Men det gør selveste Henrietta H. Fore, øverste internationale direktør i UNICEF.

TV 2 bør stilles for en domstol
Takket være utrættelige forældres nødråb over TV 2 på de sociale medier har uhyrlighederne fået international bevågenhed. Henrietta H. Fore er ikke i tvivl om, at TV-mediet krænker børns basale rettigheder.

“For det første sendes programmet alt for sent. For det andet udsættes børnene for reklamer, selvom deres forældre har betalt næsten 50 kroner for adgang via appen TV 2 Play, og sidst, men ikke mindst, har TV 2 placeret Hjalmer Larsens dejlige sang helt sidst i udsendelsen, hvor den ikke engang kan høres i sin fulde længde,” siger den tydeligt rystede direktør, der mener, at TV 2 bør stilles for en domstol.

Næsten som Khan Sheikhoun
Executive producer hos TV 2, Christian E. Christiansen, forsvarer i B.T. TV 2’s valg med, at man bare kan vente til genudsendelsen næste dag klokken 16.30. Men det argument imponerer ikke Henrietta H. Fore.

“Det svarer til at sige til et syrisk barn fra Khan Sheikhoun, at det bare kan dække sig fuldstændig til og holde vejret, til koncentrationen af sarin er svag nok til ikke at være farlig,” siger hun og understreger, at de ting sagtens kan sammenlignes:

“Ganske vist stiller man en sag om død og lemlæstelse over for en sag om TV-underholdning for børn, men vi må huske, at danske børn og deres forældre aldrig har prøvet at være i livsfare, og derfor er de slet ikke rustede til at møde så barsk en virkelighed, som TV 2 lægger for dagen.”