Foto: William Vest-Lillesoe, Wikipedia

SF’s Karsten Hønge melder afbud til sin brors bryllup, da OB spiller kamp i Parken samme eftermiddag, og der er flot solskin. I stedet sender han sin 21-årige praktikant, som han lover, vil holde en rigtig flot tale og være en god forlover på hans vegne. 

Torsdag morgen annoncerede det tidligere Europaparlamentsmedlem for SF Karsten Hønge, at han melder afbud til sin brors bryllup, der bliver afholdt lørdag. Hønge forklarer, at det skyldes uforudsete omstændigheder.

En ærgerlig situation
“Jeg havde simpelthen ikke forudset, at OB spillede kamp mod FCK i Parken lige præcis den lørdag, eller at DMI havde meldt høj solskin, der som bekendt er helt optimalt til fodbold,” siger han og fortsætter.

“Selvfølgelig er det en ærgerlig situation, når jeg nu skulle være forlover, og jeg er virkelig ked af det over for min bror og hans kommende hustru. Men på den anden side er det ikke hver dag, man får mulighed for at se en fodboldkamp med ens yndlingshold midt i København, og så må man altså prioritere,” siger han og forklarer, at han aldrig ville have sagt ja til at deltage, hvis han havde vidst, der blev spillet fodboldkamp den dag.

Sender praktikant som erstatning
Flere har kritiseret Hønge for at prioritere fodboldkamp over familien, men den kritik mener han dog ikke er rimelig.

“Jeg har flere gange sagt til Fyens Stiftstidende og flere andre, at jeg ‘da regnede med’, at jeg kom til brylluppet, og det er jo teknisk set et udsagn behæftet med nogen usikkerhed,” siger han og fortsætter.

“Desuden har jeg sendt min søde praktikant, 21-årige Katrine, til brylluppet i stedet for mig, og hun er altså virkelig en sød pige, som har lovet både at være forlover for min bror og holde den tale, som jeg har skrevet. Jeg tror faktisk på mange måder, hun vil passe bedre ind i festen, end jeg ville have gjort, så jeg kan ikke se nogen grund til, at nogen skulle savne mig overhovedet.”