Nazisme er en alvorlig trussel mod demokratiet, mener venstreorienterede demonstranter. Derfor vil de med alle midler forhindre nazisterne i at forsamles og ytre sig frit.

Det er lørdag, og vi står foran et kælderlokale et sted i Danmark. Indenfor holder de fire medlemmer af Nationalsocialistisk Selskab for Obskur Hitlerdyrkelse debataften med temaet “Hvorfor nazismen var en knippelfin ide”.

Udenfor er et par hundrede venstreorienterede demonstranter forsamlet i en protest mod den nazistiske sammenkomst. De har på forhånd erklæret, at de vil forhindre mødet i at blive gennemført. Noget, de imidlertid blev forhindret i af en større forsamling kampklædte politifolk, som har slået ring om nazisternes kælderlokale.

Nazisme ikke nogen god idé
Politiets tilstedeværelse har dog ikke dæmpet demonstranternes kampgejst, og en talsmand, der kun vil identificeres som Ræb L. fra bevægelsen Antifascistisk Reaktion, taler energisk til de forsamlede via megafon.

“Hvis vi ikke gør vores yderste for at forhindre, at nazister kan ytre sig eller mødes frit, så ender det uvægerligt med, at hr. og fru Jensen bliver overbevist om, at nazisme er en god idé. For hvordan skulle den almindelige dansker nogensinde kunne opdage, at nazisme er en virkelig usympatisk ideologi, hvis ikke vi konsekvent undertrykker disse politiske undermenneskers synspunkter med alle midler?” spørger Ræb L. og fortsætter.

“Der er intet værre end politisk intolerante mennesker, der er voldsberedte og fysisk angriber deres politiske modstandere. Det vil vores kampklare rødskjorter lære nazisterne  – på den hårde måde om nødvendigt,” erklærer han, hvorpå de forsamlede demonstranter højtideligt istemmer Nordahl Griegs “Kringsatt av fiender”.

Og det er ikke kun talsmanden for Antifascistisk Reaktion, der mener, at nazisterne udgør en fare.

“Nazisterne repræsenterer en totalitær ideologi, som advokerer diktatur og undertrykkelse af politiske modstandere, og som har millioner af døde på samvittigheden,” forklarer Søren Egtved, som repræsenterer Arbejderpartiet Kommunisterne, der er medarrangør af den antinazistiske demonstration.

“Og den kombination er ufatteligt farlig, har historien vist,” slutter han.