En 58-årig mand fra Herning blev mødt med enstemmig forargelse, da han erklærede, at han slet ikke var til fylde og former på en kvinde. Faktisk foretrækker han tynde modeltyper.

Hernings kvinder i størrelsen 42 og opefter fik et chok, da Bent Zachariassen til en fest i fredags fortalte gæsterne, at han foretrækker tynde kvinder. Helst i en størrelse 34 eller 36, men 38 går dog også an.

Bent finder nemlig store hofter og bryster “lidt vulgære og ikke særlig kønne”, hvorimod de slanke modeller på catwalken “er lige min smag”, lød det fra den fraskilte kontorchef.

Nyheden om Bents aparte smag spredte sig hurtigt til København, hvor førende kvindelige debattører nu anklager ham for ikke at vide, hvordan en rigtig kvinde ser ud.

Ægte kvinder har former
“En ægte kvinde skal have former, sådan er det bare! Hun har måske født et barn eller to, og så er hun ikke bange for at snuppe en kage eller et glas rødvin i ny og næ. Hvilken mand ønsker sig et radmagert kosteskaft?” mener de og har derfor lagt billeder af Marilyn Monroe ud på nettet, som de sammenligner med skuespilleren Keira Knightley.

“Grim og usexet er hun! Det samme med unge, anorektiske modeller. Hvis man forfalder til sådan et androgynt og sexistisk skønhedsideal, er det fordi, man er bøsse eller komplet hæmmet og umandig,” mener debattørerne.

Har datet kraftige kvinder
Bent Zachariassen selv er overrasket over den megen opmærksomhed, som hans bemærkning har afstedkommet.

“Det var sådan set bare en henkastet kommentar, fordi vi var nogle gutter, der stod og snakkede om damer. Én kunne lide små, mørkhårede kvinder, en anden var til de blonde, og jeg kan så tilfældigvis lide, når de er tynde,” siger Bent, men tilføjer dog, at han også har været sammen med kraftige kvinder uden, at det har ført til problemer:

“Min ekskone vejede lidt over 90 kg. Men det var nu ikke derfor, jeg gik fra hende. Vi kommunikerede bare vildt dårligt.”