Som regel bliver nazister fremstillet som zombier, månemænd eller medlemmer af Dansk Folkeparti. Men nu vælger en ny og eksperimenterende dansk film at fortolke nazisterne som tilhængere af en tysk-østrigsk diktator i 30’erne og 40’ernes Tyskland.

Det er den danske instruktør Bruno Svendsen, der har lavet filmen “Nazisterne og Det Tredje Rige”, hvor nazisterne overraskende skildres som tilhængere af en fascistisk diktator i perioden 1933-1945.

Til RokokoPosten forklarer Bruno Svendsen, hvorfor han valgte at henlægge filmens handling til lige netop det forrige århundredes Tyskland.

“Du må endelig ikke misforstå – jeg er stor fan af alle de gængse fremstillinger af nazisterne som overnaturlige monstre, der bor på Månen, er vanvittige tandlæger eller Morten Messerschmidt. Men set fra et kunstnerisk perspektiv slog det mig, at det kunne være utrolig interessant at fortolke den nazistiske arketype i en mere realistisk historisk kontekst,” siger han.

Skaber alligevel postyr
“Jeg ved godt, at mange vil blive provokerede over, at vi på den måde fjerner nazisterne fra horrorgenren, men jeg vil gerne understrege, at de absolut ikke er mindre sympatiske i min fortolkning,” understreger Bruno Svendsen.

For selvom nazisterne i Svendsens film hverken spiser hjerner eller ligner Pia Kjærsgaard, lykkes det dem stadig at skabe en hel del postyr.

“Nu vil jeg ikke afsløre for meget af filmens handling, men jeg kan da sige, at nazisterne blandt andet formår at starte en verdenskrig, og at gaskamre også kommer til at spille en betydelig rolle,” forklarer Bruno Svendsen med et glimt i øjet.