Foto: master1305, Bigstock

Hjemrejseydelsen var ikke tilstrækkelig motiverende, lyder det fra regeringen, der vil nedsætte beløbene til flygtninge med op til 133 procent.

Det er nødvendigt at indføre en række yderligere initiativer og stramninger, der i højere grad kan fremskynde selvforsørgelse og hjemrejse.

Sådan lyder det fra regeringen, der sammen med Dansk Folkeparti vil ændre den hjemrejse- og selvforsørgelsesydelse, som de præsenterede for blot et par måneder siden.

Ikke interesserede i røvsyge konflikter
“Den tidligere ydelse var en forbedring, men ikke tilstrækkelig motiverende og sendte ikke et klart nok signal om, at vi faktisk er i gang med et paradigmeskifte,” siger integrationsminister Inger Støjberg (V) om skrid-hjem-din-klamme-perker-ydelsen, der træder i kraft i april og rammer både enlige og familier.

“Ydelsen til enlige flygtninge sænker vi med 133 procent for at motivere dem til at søge arbejde, lære dansk eller, ideelt set, rejse hjem til det forstokkede, middelalderlige hul, som de kom fra, og hvis røvsyge konflikter vi ikke er interesserede i at importere,” fortsætter ministeren og tilføjer, at ydelsen til familier kun sænkes med 96 procent, “da vi jo ikke ønsker at se fattige børn ligge og dø i gaderne”.

Eritrea har dejlige temperaturer
Skrid-hjem-din-klamme-perker-ydelsen bliver en del af et såkaldt skrid-hjem-din-klamme-perker-program, som flygtninge skal indrulleres i, så snart de får tilkendt asyl.

“Programmet skal gøre det endnu mere klart for flygtningene, at de er her midlertidigt, blandt andet ved at en socialrådgiver dukker op på deres privatadresse en gang om ugen og fortæller dem, at det danske samfund helst så, at de sad i en flygtningelejr i Tyrkiet,” forklarer Støjberg.

Reglerne for, hvornår grundlaget for opholdet ikke er til stede længere, bliver ligeledes strammet.

“Hvis vi finder ud af, at der er steder i Syrien, hvor man kan opholde sig uden at blive slået ihjel inden for de første tre-fire uger, kan vi ikke se, hvorfor folk skal blive her. Det samme med Eritrea, der faktisk lyder som et dejligt land med mere tålelige temperaturer end i Danmark,” slutter integrationsministeren.