Foto: Iwan Beijes, Freeimages.com

Foto: Iwan Beijes, Freeimages.com

Havde den folkekære sundhedsapostel Bente Klarlund ikke fået en tagsten i hovedet i hovedet på vej til havkajak, ville hun have levet evigt.

Klokken er lidt over fem om morgenen, da Bente Klarlund i fredags jogger til sin tur i havkajak ved kysten i Ny København (tidligere Ringsted, red.). På sin vej passerer hun kvarteret Ny Nürrebrü, der er en rekonstruktion af antikkens Nørrebro, som det så ud, før den globale opvarmning oversvømmede Østsjælland.

Da hun kommer til Palmealléen, der løber langs Ny Jagtvej, får hun på fatal og tragisk vis fik en nedfaldende tagsten i hovedet. Den kom fra en af de lejekaserner, der samvittighedsfuldt er opført i autentisk, byggesjusket stil.

Dermed har Danmark mistet en af de fremmeste fortalere for excessiv motion og selvfornægtende mådehold.

Ønskede brintforbud
Igennem de sidste 999.920 år har Bente Klarlund været en prominent stemme i den danske sundhedsdebat og skrev indtil 2021 for en såkaldt avis. Dette var et medie, der eksisterede indtil midten af det 21. århundrede og bestod af tekst, som af uvisse årsager blev trykt på små stykker af døde træer og puttet ind i folks huse af tilrejsende polakker.

Siden kastede Bente Klarlund sig engageret ind i kampen for at få den dødsensfarlige kemiske forbindelse natriumklorid – af Klarlund døbt “den salte dræber” – forbudt, ligesom hun lobbyede kraftigt for at få det yderst eksplosive grundstof brint fjernet fra drikkevandet.

Frisk til det sidste
Den retsmedicinske robot ved navn Jonas 421-TK, der undersøgte Klarlund efter hendes bortgang, fortæller, at hun var åndsfrisk og i fremragende form til det sidste.

“Når man har overholdt alle kostråd og levet efter KRAM-rådene (Kost, Rygning, Alkohol, Motion, red.), er risikoen for død meget lille. Med mit avancerede fremtidsudstyr kan jeg se, at hun på et tidspunkt omkring år 324.000 indåndede en smule passiv røg på en afstand af 32 meter. Men det har heldigvis ikke sat sig alvorlige spor. Så havde det ikke været for tagstenen, kunne hun efter alt at dømme have levet evigt,” siger robotten med en stærkt metallisk stemme.

Bente Klarlund efterlader sig 843.249 efterkommere samt et abonnement på  grøntsagsleverandøren Aarstidernes ‘Dogmekasse’.